Полемика због пенала: На терену двије лопте?

Пенал који је репрезентација Енглеске добила у продужецима полуфинала Европског првенства против Данске, изазвао је велику полемику у свијету фудбала!

Фудбал 08.07.2021 | 07:55
Полемика због пенала: На терену двије лопте?

Толику да су многи убијеђени да он није постојао и да је ВАР частио Енглезе на путу као свом првом финалу ЕП, и то из више разлога.

Први  - зато што се стиче утисак да је Рахим Стерлинг "преварио" судију и да фаул није постојао! Други - зато што су повријеђена одређена правила игре!

Код овог другог ту се највише мисли на двије лопте у терену, у тренутку када су Енглези добили пенал. Правила налажу да би судија требало да прекине игру, али у њима такође пише и да је то слободно увјерење и да игра може да се настави уколико лопта не ремети исту. Такође, дански голман Каспер Шмајхел био је ометан ласером приликом шута Кејна.

С друге стране, струка је убјеђена да пенал није постојао, а под струка мислимо на некадашње менаџере Арсенала и Челсија Арсена Венгера и Жозеа Муриња.

"Није био пенал. Није ми јасно зашто од арбитра није тражено да погледа снимак. У таквим тренуцима изузетно је важно да судије буду потпуно убеђене у своју одлуку. У овом случају ситуација није била јасна, а ВАР је изневјерио судију", рекао је Венгер.

Мурињо је, опет, чак осам пута рекао да пенал није постојао током "онлајн" разговора са енглеским новинарима. Међутим, додао је и то да му је драго што су Енглези у финалу и да су заслужено тамо.

"Ово никада није пенал! Не разумијем одлуку, поготово на овом нивоу. У полуфиналу ЕП", између осталог је рекао садашњи тренер Роме.

Рахим Стерлинг, човјек над којим је пенал и направљен, послије меча је поручио да дилеме није било и да је он чист.

"Утрчао сам у казнени простор, а он је избацио десну ногу и додирнуо моју ногу, што је чист пенал", рекао је он.

(Телеграф)

Коментари / 0

Оставите коментар