Polemika zbog penala: Na terenu dvije lopte?

Penal koji je reprezentacija Engleske dobila u produžecima polufinala Evropskog prvenstva protiv Danske, izazvao je veliku polemiku u svijetu fudbala!

Fudbal 08.07.2021 | 07:55
Polemika zbog penala: Na terenu dvije lopte?

Toliku da su mnogi ubijeđeni da on nije postojao i da je VAR častio Engleze na putu kao svom prvom finalu EP, i to iz više razloga.

Prvi  - zato što se stiče utisak da je Rahim Sterling "prevario" sudiju i da faul nije postojao! Drugi - zato što su povrijeđena određena pravila igre!

Kod ovog drugog tu se najviše misli na dvije lopte u terenu, u trenutku kada su Englezi dobili penal. Pravila nalažu da bi sudija trebalo da prekine igru, ali u njima takođe piše i da je to slobodno uvjerenje i da igra može da se nastavi ukoliko lopta ne remeti istu. Takođe, danski golman Kasper Šmajhel bio je ometan laserom prilikom šuta Kejna.

S druge strane, struka je ubjeđena da penal nije postojao, a pod struka mislimo na nekadašnje menadžere Arsenala i Čelsija Arsena Vengera i Žozea Murinja.

"Nije bio penal. Nije mi jasno zašto od arbitra nije traženo da pogleda snimak. U takvim trenucima izuzetno je važno da sudije budu potpuno ubeđene u svoju odluku. U ovom slučaju situacija nije bila jasna, a VAR je iznevjerio sudiju", rekao je Venger.

Murinjo je, opet, čak osam puta rekao da penal nije postojao tokom "onlajn" razgovora sa engleskim novinarima. Međutim, dodao je i to da mu je drago što su Englezi u finalu i da su zasluženo tamo.

"Ovo nikada nije penal! Ne razumijem odluku, pogotovo na ovom nivou. U polufinalu EP", između ostalog je rekao sadašnji trener Rome.

Rahim Sterling, čovjek nad kojim je penal i napravljen, poslije meča je poručio da dileme nije bilo i da je on čist.

"Utrčao sam u kazneni prostor, a on je izbacio desnu nogu i dodirnuo moju nogu, što je čist penal", rekao je on.

(Telegraf)

Komentari / 0

Ostavite komentar