Познати српски кувар ухапшен због шверца дрогом

Познати српски кувар Дејан Маркус (44), некадашњи водитељ емисије "Кувати срцем", осуђен је у Хрватској на двије године затвора и новчану казну од око 13.300 евра због шверца дроге!

Србија 07.07.2021 | 19:10
Познати српски кувар ухапшен због шверца дрогом

Како је пренио хрватски Јутарњи лист, кувар је осуђен пошто се нагодио са УСКОК и признао кријумчарење кокаина и амфетаминског уља, преноси Блиц.

– Загребачки Жупанијски суд је потврдио ту нагодбу и осудио Маркуса. На терет су му се стављале двије засебне продаје по килограм кокаина, једна у Бечу и једна у Задру, као и кријумчарење три литре амфетаминске базе с којом је и ухапшен на граници са Словенијом. Био је осумњичен да је дрогу продавао као члан криминалне групе – навели су они.

Послије пресуде, њему је био продужен и притвор у ком је од фебруара прошле године, али би могао ускоро да буде пуштен, пошто је практично одслужио двије трећине казне. Подсетимо, њему је по закону претило до 15 година затвора, али је с обзиром на то да је одлучио да призна да је шверцовао дрогу, време које му је одређено да проведе иза решетака знатно смањено.

Познати кувар ухапшен је 7. фебруара 2020. у великој међународној акцији под називом “Егзотик”, пошто је у његовом “реноу” пронађена течна дрога амфетамин коју је покушао да прошверцује из Холандије у Хрватску. Послије неколико мјесеци проведених у притвору у Марибору у Словенији, он је изручен Хрватској. Наводно, он је у почетку негирао оптужбе, тврдећи да није знао да је дрога у аутомобилу.

Међутим, суочен с доказима, међу којима су пресретнути телефонски разговори, али и признања других чланова групе који су пре њега склопили нагодбе, промијенио је причу и признао све.

– Маркус је био курир, килограм кокаина је продао у 2019. у Бечу, а неколико мјесеци касније је још килограм превезао и продао у Задру. Обојица купаца које је Маркос снабдео ухапшена су послије примопредаје. Утврђено је да га је полиција пратила дуже времена и да су прикупљени чврсти докази – пренели су медији.

Прича о хапшењу популарног водитеља доспела је у медије пошто је у вријеме када је ухапшен породица пријавила његов нестанак. Наводно, Маркус је неко вријеме живио и радио у Загребу, али их је забринуло то што се није јављао сестри, нити је био активан на друштвеним мрежама, па је породица полицији пријавила нестанак и преко медија апеловала за помоћ. Неколико дана касније, међутим, откривено је да је Маркус жив и здрав, али иза решетака.

(Српскаинфо)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ја

07.07.2021 17:44

У БиХ за грам траве добијеш 6 мјесеци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.07.2021 19:40

У БиХ за грам 6 мјесеци а за 100 кг недобијес ни сат затвора, велике колицине возе велики људи то јест у спрези са власти.

Name

Хинт?

08.07.2021 10:25

По цему је Србин, по матери или сто је растуро дрогу

ОДГОВОРИТЕ