Poznati srpski kuvar uhapšen zbog šverca drogom

Poznati srpski kuvar Dejan Markus (44), nekadašnji voditelj emisije "Kuvati srcem", osuđen je u Hrvatskoj na dvije godine zatvora i novčanu kaznu od oko 13.300 evra zbog šverca droge!

Srbija 07.07.2021 | 19:10
Poznati srpski kuvar uhapšen zbog šverca drogom

Kako je prenio hrvatski Jutarnji list, kuvar je osuđen pošto se nagodio sa USKOK i priznao krijumčarenje kokaina i amfetaminskog ulja, prenosi Blic.

– Zagrebački Županijski sud je potvrdio tu nagodbu i osudio Markusa. Na teret su mu se stavljale dvije zasebne prodaje po kilogram kokaina, jedna u Beču i jedna u Zadru, kao i krijumčarenje tri litre amfetaminske baze s kojom je i uhapšen na granici sa Slovenijom. Bio je osumnjičen da je drogu prodavao kao član kriminalne grupe – naveli su oni.

Poslije presude, njemu je bio produžen i pritvor u kom je od februara prošle godine, ali bi mogao uskoro da bude pušten, pošto je praktično odslužio dvije trećine kazne. Podsetimo, njemu je po zakonu pretilo do 15 godina zatvora, ali je s obzirom na to da je odlučio da prizna da je švercovao drogu, vreme koje mu je određeno da provede iza rešetaka znatno smanjeno.

Poznati kuvar uhapšen je 7. februara 2020. u velikoj međunarodnoj akciji pod nazivom “Egzotik”, pošto je u njegovom “renou” pronađena tečna droga amfetamin koju je pokušao da prošvercuje iz Holandije u Hrvatsku. Poslije nekoliko mjeseci provedenih u pritvoru u Mariboru u Sloveniji, on je izručen Hrvatskoj. Navodno, on je u početku negirao optužbe, tvrdeći da nije znao da je droga u automobilu.

Međutim, suočen s dokazima, među kojima su presretnuti telefonski razgovori, ali i priznanja drugih članova grupe koji su pre njega sklopili nagodbe, promijenio je priču i priznao sve.

– Markus je bio kurir, kilogram kokaina je prodao u 2019. u Beču, a nekoliko mjeseci kasnije je još kilogram prevezao i prodao u Zadru. Obojica kupaca koje je Markos snabdeo uhapšena su poslije primopredaje. Utvrđeno je da ga je policija pratila duže vremena i da su prikupljeni čvrsti dokazi – preneli su mediji.

Priča o hapšenju popularnog voditelja dospela je u medije pošto je u vrijeme kada je uhapšen porodica prijavila njegov nestanak. Navodno, Markus je neko vrijeme živio i radio u Zagrebu, ali ih je zabrinulo to što se nije javljao sestri, niti je bio aktivan na društvenim mrežama, pa je porodica policiji prijavila nestanak i preko medija apelovala za pomoć. Nekoliko dana kasnije, međutim, otkriveno je da je Markus živ i zdrav, ali iza rešetaka.

(Srpskainfo)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ja

07.07.2021 19:44

U BiH za gram trave dobiješ 6 mjeseci

ODGOVORITE
Name

Boki

07.07.2021 21:40

U BiH za gram 6 mjeseci a za 100 kg nedobijes ni sat zatvora, velike kolicine voze veliki ljudi to jest u sprezi sa vlasti.

Name

Hint?

08.07.2021 12:25

Po cemu je Srbin, po materi ili sto je rasturo drogu

ODGOVORITE