Сваки дан "обијају прагове" кредитора, а стално се хвале?!

- Госпођа Цвијановић говори о тобоже савршеним макроекономским показатељима, а свакодневно “обијају прагове” међународних финансијских институција – поручује Јовичић.

Република Српска 06.07.2021 | 15:51
Сваки дан "обијају прагове" кредитора, а стално се хвале?!

Потпредсједник ДНС и предсједник Градског одбора те странке у Бањалуци, Радислав Јовичић сматра да су најновије изјаве предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић само потврда њене нестручности, неупућености и нерада.

- Госпођа Цвијановић говори о тобоже савршеним макроекономским показатељима, а свакодневно “обијају прагове” међународних финансијских институција. Невјероватно звучи, али њима кредите не дају више чак ни њихове страначке банке што само потврђује колико имају повјерења у њих и у, нажалост, ликвидност Српске – поручује Јовичић.

Он даље пита предсједницу Цвијановић о каквим резултатима на пољу вакцинације говори, када је свима јасно да без помоћи других земаља, прије свих Србије, грађани Републике Српске, нажалост не би имали прилику да виде вакцине.

– О каквој стабилности госпођа Цвијановић говори када смо свједоци свакодневног одлива радне снаге. Не иду млади и цијеле породице из Републике Српске, јер им је овдје добро. Одлазе јер им је угрожена егзистенција – сматра Јовичић.

Предсједница Српске, каже Јовичић, тврди да се боре са стереотипима о кривици Српске. Па гдје су завршили силни милиони за лобирања, ко то заступа интересе Републике Српске, ко су нам конзули и амбасадори?

– И дипломатију у Републици Српској сте уништили, као и све друго. Цвијановић каже како се боре против преноса надлежности па је питам ко то преноси надлежности са Српске ниво БиХ? Ко сада жели да укине институцију предсједника Републике Српске, опозиција или они? – пита Јовичић, алудирајући на изјаве лидера СНСД Милорада Додика који заступа став да се обједине функције предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ у једној особи.

Прећутао сам Вам, додаје Јовичић, изјаву да бринете о борцима и пензионерима, али ову нисам могао.

– Бригу у борцима показали сте на васкршњој помоћи коју борци још нису добили. Једина помоћ овом народу коју Ви можете пружити јесте да поднесете оставку и нестанете са политичке сцене Српске, што ће се свакако десити врло брзо – наводи Јовичић.

(БН)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

РЕ

06.07.2021 14:13

Треба то Јовичићу дочекати, они су народу и борцима дошли до гуше у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре за Ре

06.07.2021 15:06

Досли су они до гусе и сами себи ова глупаца прица о некој напредности а дузнисмо скоро 7 милијарди а нема нас ни девесто хиљада од тога је пола политицара и пкјацкароса а ово сто је остало садце само гледа да побјегне из ове дрзаве јер овака лагања и удварања нарду дојадиласу..

Name

хехех

06.07.2021 14:16

прије це Путин дати оставку него она, опанак се доцепао асфалта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

06.07.2021 14:16

Не нестати и бјезати мора да им се суди за све сто су украли да им се одузме па у затвор па тек онда да нестану из јавног зивота

ОДГОВОРИТЕ
Name

БГД

06.07.2021 14:17

Па тако се то ради Рађа брате мили! Чему више хоћу, нећу. Директ им кажите оно што већина народа мисли. Ова јадница је брука институције коју представља и да има имало мозга и зрно карактера прва би се успротивила Рудоњиној идеји. Идеји која нарушава уставну позицију Ррпублике Српске.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Бгд

06.07.2021 15:49

Да ли је ово Жељкин друг и министар њен, који је позицију добио својим поштеним радом у СИПИ , бас смо дно лопови, наркодилери убице и у позицији и у опозицији.

Name

Ре

06.07.2021 16:43

Сјетите се колико је само Душанка Мајић нарицала када је Рађа отјеран из СИПА-е. Онда га је и Рашид Сердаров отјерао јер је пребацивао новац на предузеће свога брата. Онда постаје министар исте те Жељке и Додика и извршава њихове налоге. Послије избора 2014. године сједи у хотелу Босна и чека сједеницу Скупштине да би била изабрана Влада у којој је он поново министар, али га побјеђује Лукач. Након што подносе пријаву против њега он постаје опозиционар. Е мој Рађа, мора се бити "чист" читав живот, а не само у опозицији.

Name

Србо

06.07.2021 14:18

Кад Додик нема више у њу повјерење ко би други имао, кад би се кандидовала и изгубила као и прошле изборе, њима могу само помоћи они кои су довели Додика пред хотел Босну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагласан

06.07.2021 14:24

СВЕ ТАЦНО !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсиница

06.07.2021 14:25

Неће ли се то десити! Колико су нам животе уназадили у сваком погледу. Фуј. Гадови. Монструми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

55

06.07.2021 14:29

И треба да поднесе оставку, засто не стити уставну позицију предсједника РС вец прецутно пристаје на Додикове приједлоге о укидању функције предсједника. Срам те било, недостојна си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Есенесде

06.07.2021 15:29

Јеси ли и твоји подрзали Пељески нацикнални интерес? Јесу ли подрзали забрану ПИСА тестова у БиХ? А укидање Суда и Тузиластва БиХ? Или анкету о отцјепљењу Српске? Па ста сад паметујете? Имате ли јос папака за пребацити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАКО ЈЕ

06.07.2021 16:49

Браво Рађа! Све потписујем

ОДГОВОРИТЕ
Name

дермато

06.07.2021 17:15

и само то а како су у босанској Дубици донације од владе Србије

ОДГОВОРИТЕ