Svaki dan "obijaju pragove" kreditora, a stalno se hvale?!

- Gospođa Cvijanović govori o tobože savršenim makroekonomskim pokazateljima, a svakodnevno “obijaju pragove” međunarodnih finansijskih institucija – poručuje Jovičić.

Republika Srpska 06.07.2021 | 15:51
Svaki dan "obijaju pragove" kreditora, a stalno se hvale?!

Potpredsjednik DNS i predsjednik Gradskog odbora te stranke u Banjaluci, Radislav Jovičić smatra da su najnovije izjave predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović samo potvrda njene nestručnosti, neupućenosti i nerada.

- Gospođa Cvijanović govori o tobože savršenim makroekonomskim pokazateljima, a svakodnevno “obijaju pragove” međunarodnih finansijskih institucija. Nevjerovatno zvuči, ali njima kredite ne daju više čak ni njihove stranačke banke što samo potvrđuje koliko imaju povjerenja u njih i u, nažalost, likvidnost Srpske – poručuje Jovičić.

On dalje pita predsjednicu Cvijanović o kakvim rezultatima na polju vakcinacije govori, kada je svima jasno da bez pomoći drugih zemalja, prije svih Srbije, građani Republike Srpske, nažalost ne bi imali priliku da vide vakcine.

– O kakvoj stabilnosti gospođa Cvijanović govori kada smo svjedoci svakodnevnog odliva radne snage. Ne idu mladi i cijele porodice iz Republike Srpske, jer im je ovdje dobro. Odlaze jer im je ugrožena egzistencija – smatra Jovičić.

Predsjednica Srpske, kaže Jovičić, tvrdi da se bore sa stereotipima o krivici Srpske. Pa gdje su završili silni milioni za lobiranja, ko to zastupa interese Republike Srpske, ko su nam konzuli i ambasadori?

– I diplomatiju u Republici Srpskoj ste uništili, kao i sve drugo. Cvijanović kaže kako se bore protiv prenosa nadležnosti pa je pitam ko to prenosi nadležnosti sa Srpske nivo BiH? Кo sada želi da ukine instituciju predsjednika Republike Srpske, opozicija ili oni? – pita Jovičić, aludirajući na izjave lidera SNSD Milorada Dodika koji zastupa stav da se objedine funkcije predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH u jednoj osobi.

Prećutao sam Vam, dodaje Jovičić, izjavu da brinete o borcima i penzionerima, ali ovu nisam mogao.

– Brigu u borcima pokazali ste na vaskršnjoj pomoći koju borci još nisu dobili. Jedina pomoć ovom narodu koju Vi možete pružiti jeste da podnesete ostavku i nestanete sa političke scene Srpske, što će se svakako desiti vrlo brzo – navodi Jovičić.

(BN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

RE

06.07.2021 14:13

Treba to Jovičiću dočekati, oni su narodu i borcima došli do guše u RS.

ODGOVORITE
Name

Re za Re

06.07.2021 15:06

Dosli su oni do guse i sami sebi ova glupaca prica o nekoj naprednosti a duznismo skoro 7 milijardi a nema nas ni devesto hiljada od toga je pola politicara i pkjackarosa a ovo sto je ostalo sadce samo gleda da pobjegne iz ove drzave jer ovaka laganja i udvaranja nardu dojadilasu..

Name

heheh

06.07.2021 14:16

prije ce Putin dati ostavku nego ona, opanak se docepao asfalta

ODGOVORITE
Name

Bl

06.07.2021 14:16

Ne nestati i bjezati mora da im se sudi za sve sto su ukrali da im se oduzme pa u zatvor pa tek onda da nestanu iz javnog zivota

ODGOVORITE
Name

BGD

06.07.2021 14:17

Pa tako se to radi Rađa brate mili! Čemu više hoću, neću. Direkt im kažite ono što većina naroda misli. Ova jadnica je bruka institucije koju predstavlja i da ima imalo mozga i zrno karaktera prva bi se usprotivila Rudonjinoj ideji. Ideji koja narušava ustavnu poziciju Rrpublike Srpske.

ODGOVORITE
Name

Re Bgd

06.07.2021 15:49

Da li je ovo Željkin drug i ministar njen, koji je poziciju dobio svojim poštenim radom u SIPI , bas smo dno lopovi, narkodileri ubice i u poziciji i u opoziciji.

Name

Re

06.07.2021 16:43

Sjetite se koliko je samo Dušanka Majić naricala kada je Rađa otjeran iz SIPA-e. Onda ga je i Rašid Serdarov otjerao jer je prebacivao novac na preduzeće svoga brata. Onda postaje ministar iste te Željke i Dodika i izvršava njihove naloge. Poslije izbora 2014. godine sjedi u hotelu Bosna i čeka sjedenicu Skupštine da bi bila izabrana Vlada u kojoj je on ponovo ministar, ali ga pobjeđuje Lukač. Nakon što podnose prijavu protiv njega on postaje opozicionar. E moj Rađa, mora se biti "čist" čitav život, a ne samo u opoziciji.

Name

Србо

06.07.2021 14:18

Кад Додик нема више у њу повјерење ко би други имао, кад би се кандидовала и изгубила као и прошле изборе, њима могу само помоћи они кои су довели Додика пред хотел Босну.

ODGOVORITE
Name

Saglasan

06.07.2021 14:24

SVE TACNO !

ODGOVORITE
Name

Komsinica

06.07.2021 14:25

Neće li se to desiti! Koliko su nam živote unazadili u svakom pogledu. Fuj. Gadovi. Monstrumi.

ODGOVORITE
Name

55

06.07.2021 14:29

I treba da podnese ostavku, zasto ne stiti ustavnu poziciju predsjednika RS vec precutno pristaje na Dodikove prijedloge o ukidanju funkcije predsjednika. Sram te bilo, nedostojna si.

ODGOVORITE
Name

Esenesde

06.07.2021 15:29

Jesi li i tvoji podrzali Peljeski naciknalni interes? Jesu li podrzali zabranu PISA testova u BiH? A ukidanje Suda i Tuzilastva BiH? Ili anketu o otcjepljenju Srpske? Pa sta sad pametujete? Imate li jos papaka za prebaciti?

ODGOVORITE
Name

ТАКО ЈЕ

06.07.2021 16:49

Браво Рађа! Све потписујем

ODGOVORITE
Name

dermato

06.07.2021 17:15

i samo to a kako su u bosanskoj Dubici donacije od vlade Srbije

ODGOVORITE