Ђоковић се нашалио послије побједе над Гарином

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић наставља да граби ка завршници Вимблдона, али и да изазива бурне реакције публике.

Тенис 05.07.2021 | 17:22
Ђоковић се нашалио послије побједе над Гарином

Ноле је са 3:0 савладао Чилеанца Кристијана Гарина, а послије меча се обратио публици на трибинама.

– Искрено, веома сам одушевљен што је вас је више него прошле седмице, а и што ће вас тек бити (пун капацитет биће дозвољен од уторка). Надам се да сте уживали колико и ја – започео је Ноле, преноси Блицспорт.

Водитељка програма га је тада упитала нешто на шта није имао прецизан одговор. Просто, није могао да га се сјети.

Питање је гласило: “Твој супарник је први пут играо на Централном терену, сјећаш ли се свог првог наступа овдје?”

– Заиста бих волио да кажем да је ово мој други дом, јер ово је најсветије мјесто у Вимблдону. Другачије се ту осјећате. Имао сам среће да пуно пута играм овдје, међутим… стварно не могу да се сјетим свог првог меча на овом терену (осмјех). Стварно не могу. Али, Централни терен Вимблдона је у мени увијек изазивао највише “лептирића”, нервозе прије него што бих закорачио на њега.

Тада је водитељка рекла да не може да га пита шта мисли о нарендом ривалу, јер су Мартон Фучович и Андреј Рубљов свој драматични меч продужили на пети сет.

– Сјајно! Нека падне киша – рекаоје Ноле, публика је нијемо гледала, а он је праснуо у смијех.

– Ма, шалим се само! Немој кишо, молим те – додао је.

Осврнуо се и на сјајан “залет” који је имао за овај турнир, на коме “јури” 20. гренд слем титулу, колико су у каријерама освојили и Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Оно што се десило у завршници Ролан Гароса… То ми је једна од најзначајнијих побједа, имајући у виду околности, оне мечеве од пет сетова, па два од четири… Много ми је то подигло самопоуздање, а притом је услиједила увијек врло деликатна промјена, прелазак на травнате терене, и то без много времена за привикавање. Ипак, како турнир на Вимблдону одмиче, све сам самоувјеренији и радујем се наредном изазову – закључио је свјетски “број 1”.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар