Đoković se našalio poslije pobjede nad Garinom

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nastavlja da grabi ka završnici Vimbldona, ali i da izaziva burne reakcije publike.

Tenis 05.07.2021 | 17:22
Đoković se našalio poslije pobjede nad Garinom

Nole je sa 3:0 savladao Čileanca Kristijana Garina, a poslije meča se obratio publici na tribinama.

– Iskreno, veoma sam oduševljen što je vas je više nego prošle sedmice, a i što će vas tek biti (pun kapacitet biće dozvoljen od utorka). Nadam se da ste uživali koliko i ja – započeo je Nole, prenosi Blicsport.

Voditeljka programa ga je tada upitala nešto na šta nije imao precizan odgovor. Prosto, nije mogao da ga se sjeti.

Pitanje je glasilo: “Tvoj suparnik je prvi put igrao na Centralnom terenu, sjećaš li se svog prvog nastupa ovdje?”

– Zaista bih volio da kažem da je ovo moj drugi dom, jer ovo je najsvetije mjesto u Vimbldonu. Drugačije se tu osjećate. Imao sam sreće da puno puta igram ovdje, međutim… stvarno ne mogu da se sjetim svog prvog meča na ovom terenu (osmjeh). Stvarno ne mogu. Ali, Centralni teren Vimbldona je u meni uvijek izazivao najviše “leptirića”, nervoze prije nego što bih zakoračio na njega.

Tada je voditeljka rekla da ne može da ga pita šta misli o narendom rivalu, jer su Marton Fučovič i Andrej Rubljov svoj dramatični meč produžili na peti set.

– Sjajno! Neka padne kiša – rekaoje Nole, publika je nijemo gledala, a on je prasnuo u smijeh.

– Ma, šalim se samo! Nemoj kišo, molim te – dodao je.

Osvrnuo se i na sjajan “zalet” koji je imao za ovaj turnir, na kome “juri” 20. grend slem titulu, koliko su u karijerama osvojili i Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Ono što se desilo u završnici Rolan Garosa… To mi je jedna od najznačajnijih pobjeda, imajući u vidu okolnosti, one mečeve od pet setova, pa dva od četiri… Mnogo mi je to podiglo samopouzdanje, a pritom je uslijedila uvijek vrlo delikatna promjena, prelazak na travnate terene, i to bez mnogo vremena za privikavanje. Ipak, kako turnir na Vimbldonu odmiče, sve sam samouvjereniji i radujem se narednom izazovu – zaključio je svjetski “broj 1”.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar