Лопаре – Одржана пета Конференција беба

Испред Центра за културу у Лопарама одржана је пета Конференција беба на коју је позвано седамдесет малишана рођених у протекла двадесет четири мјесеца на територији општине.

Република Српска 05.07.2021 | 17:18
Лопаре – Одржана пета Конференција беба

На манифестацији се традиционално бира руководство, а титулу предсједника Конференције беба понијела је најмлађа беба Никола Тешић који је рођен прије једанаест дана.

За потпредсједника је изабрана дјевојчица Катарина Керовић, рођена 27. јуна 2019. године, која је најстарија учесница овог окупљања, а награду је добила и Николина Бошковић, као беба која има четворо браће и сестара.

Наташа Тешић је рекла да има двоје дјеце, дјевојчицу која има петнаест мјесеци и дјечака који је рођен 24. јуна, тако да је најмлађа беба на општини Лопаре.

„Можда ћемо још дјеце, док ови мало порасту“, саопштила је Тешићева и додала да помоћ општине и награда добро дођу, јер су потребе за бебу велике.

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић у својој изјави за медије је рекао да у протеклој години конференција није одржана због провођења епидемиолошких мјера, али да се ове године манифестација наставља.

Он је рекао да су на територији ове локалне заједнице, у протеклој и овој календарској години, рођене педесет и три бебе и том приликом позвао младе брачне парове да повећају наталитет.

„Скупштина општине Лопаре усвојила је и Одлуку о пронаталитетној политици, тако да имамо и издвајања из буџета за свако новорођено дијете“, истакао је Ристић.

Начелник за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре Жељко Керовић је захвалио дјеци, родитељима и донаторима и рекао да је одзив на конференцију био веома добар.

За ову манифестацију организована је пригодан програм и наградна игра, а за сву дјецу су обезбјеђени поклон пакети.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дегутантно

05.07.2021 17:13

Треба младим људима дати посао на стално, а не парадирати оне који су довљно идалистични да упркос свему имају дјецу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

05.07.2021 20:02

Андјели,нека су зиви и здрави.