Lopare – Održana peta Konferencija beba

Ispred Centra za kulturu u Loparama održana je peta Konferencija beba na koju je pozvano sedamdeset mališana rođenih u protekla dvadeset četiri mjeseca na teritoriji opštine.

Republika Srpska 05.07.2021 | 17:18
Lopare – Održana peta Konferencija beba

Na manifestaciji se tradicionalno bira rukovodstvo, a titulu predsjednika Konferencije beba ponijela je najmlađa beba Nikola Tešić koji je rođen prije jedanaest dana.

Za potpredsjednika je izabrana djevojčica Katarina Kerović, rođena 27. juna 2019. godine, koja je najstarija učesnica ovog okupljanja, a nagradu je dobila i Nikolina Bošković, kao beba koja ima četvoro braće i sestara.

Nataša Tešić je rekla da ima dvoje djece, djevojčicu koja ima petnaest mjeseci i dječaka koji je rođen 24. juna, tako da je najmlađa beba na opštini Lopare.

„Možda ćemo još djece, dok ovi malo porastu“, saopštila je Tešićeva i dodala da pomoć opštine i nagrada dobro dođu, jer su potrebe za bebu velike.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić u svojoj izjavi za medije je rekao da u protekloj godini konferencija nije održana zbog provođenja epidemioloških mjera, ali da se ove godine manifestacija nastavlja.

On je rekao da su na teritoriji ove lokalne zajednice, u protekloj i ovoj kalendarskoj godini, rođene pedeset i tri bebe i tom prilikom pozvao mlade bračne parove da povećaju natalitet.

„Skupština opštine Lopare usvojila je i Odluku o pronatalitetnoj politici, tako da imamo i izdvajanja iz budžeta za svako novorođeno dijete“, istakao je Ristić.

Načelnik za privredu i društvene djelatnosti opštine Lopare Željko Kerović je zahvalio djeci, roditeljima i donatorima i rekao da je odziv na konferenciju bio veoma dobar.

Za ovu manifestaciju organizovana je prigodan program i nagradna igra, a za svu djecu su obezbjeđeni poklon paketi.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Degutantno

05.07.2021 19:13

Treba mladim ljudima dati posao na stalno, a ne paradirati one koji su dovljno idalistični da uprkos svemu imaju djecu...

ODGOVORITE
Name

Mali

05.07.2021 22:02

Andjeli,neka su zivi i zdravi.