Гужве ка Црној Гори, викендом и већи застој

Гужве на граничним прелазима између БиХ и Црне Горе са подручја Херцеговине присутне су ових дана, у просјеку се чека око пола сата, а викендом су задржавања и до један и по час, речено је Срни на тим граничним прелазима.

Босна и Херцеговина 05.07.2021 | 15:24
Гужве ка Црној Гори, викендом и већи застој

На граничном прелазу Зупци, на магистралном путу између Требиња и Херцег Новог на коме је недавно укинута путарина, рекли су Срни да је у посљедње вријеме појачан саобраћај и да се на изласку из БиХ чека око 40 минута.

На улазу у БиХ из Црне Горе на том прелазу задржавања су двадесетак минута, али су викендом, када је смјена туриста, гужве доста веће.

Повећаним гужвама на том граничном прелазу допринијело је недавно укидање путарине, али и укидање скоро свих епидемиолошких мјера у Црној Гори пред туристичку сезону, што је олакшало и појефтинило путовање туристима, истакли су на Зупцима.

Како су навели, највише је туриста из БиХ који на том мјесту улазе у Црну Гору, из Србије их је знатно мање, док је број странаца занемарив.

Путници на интегрисаном граничном прелазу Враћеновићи - Делеуша, на путу између Билеће и Никшића чекају од 20 минута до пола сата, а задржавања су већа на излазу из БиХ, рекли су Срни на том граничном прелазу.

Викендом се на улазак у Црну Гору на том прелазу неријетко чека и до један и по час, док су радним данима гужве мање, које су иначе повећане посљедњих 20 дана.

На том прелазу су навели да највише туриста прође из Србије и из БиХ.

На граничном прелазу Клобук, на путу Требиње - Никшић, кажу да путници чекају око пола часа и да се, такође, дуже чека на излаз из БиХ него на улаз.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Премијери...

05.07.2021 13:34

...обећали брз и несметан прелаз али граничари у "тихом штрајку" са детаљним контролама а народ нажалост (као и увијек) испашта...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бомбаш

05.07.2021 15:24

У Црну Гору никад висе,Боља је у Хрватску,знас ко су и ста су не претварају се као Милогорци.а и пуно је љепсе.висе обале а цијене исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

05.07.2021 17:33

@Бомбаш Црна Гора ће пропасти што ви нећета да идете у Црну Гору, само ће одахнути јер зрак ће бити љепши без вас доље !

Name

ре Бомбас

05.07.2021 17:40

То ти из политицких разлога Будва идеална дестинација на ста се ти залис.Ко зна гдје си био

Name

Реалиста

05.07.2021 20:45

Мислио сам ићи ове године али након резолуције о Србреници никад више. Радије ћу сваке 2-3 године у Грчку него да идем сваке годоне негдје гдје мрзе Србе а ја да ин финансирам мржњу.

ОДГОВОРИТЕ