Gužve ka Crnoj Gori, vikendom i veći zastoj

Gužve na graničnim prelazima između BiH i Crne Gore sa područja Hercegovine prisutne su ovih dana, u prosjeku se čeka oko pola sata, a vikendom su zadržavanja i do jedan i po čas, rečeno je Srni na tim graničnim prelazima.

Bosna i Hercegovina 05.07.2021 | 15:24
Gužve ka Crnoj Gori, vikendom i veći zastoj

Na graničnom prelazu Zupci, na magistralnom putu između Trebinja i Herceg Novog na kome je nedavno ukinuta putarina, rekli su Srni da je u posljednje vrijeme pojačan saobraćaj i da se na izlasku iz BiH čeka oko 40 minuta.

Na ulazu u BiH iz Crne Gore na tom prelazu zadržavanja su dvadesetak minuta, ali su vikendom, kada je smjena turista, gužve dosta veće.

Povećanim gužvama na tom graničnom prelazu doprinijelo je nedavno ukidanje putarine, ali i ukidanje skoro svih epidemioloških mjera u Crnoj Gori pred turističku sezonu, što je olakšalo i pojeftinilo putovanje turistima, istakli su na Zupcima.

Kako su naveli, najviše je turista iz BiH koji na tom mjestu ulaze u Crnu Goru, iz Srbije ih je znatno manje, dok je broj stranaca zanemariv.

Putnici na integrisanom graničnom prelazu Vraćenovići - Deleuša, na putu između Bileće i Nikšića čekaju od 20 minuta do pola sata, a zadržavanja su veća na izlazu iz BiH, rekli su Srni na tom graničnom prelazu.

Vikendom se na ulazak u Crnu Goru na tom prelazu nerijetko čeka i do jedan i po čas, dok su radnim danima gužve manje, koje su inače povećane posljednjih 20 dana.

Na tom prelazu su naveli da najviše turista prođe iz Srbije i iz BiH.

Na graničnom prelazu Klobuk, na putu Trebinje - Nikšić, kažu da putnici čekaju oko pola časa i da se, takođe, duže čeka na izlaz iz BiH nego na ulaz.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Premijeri...

05.07.2021 13:34

...obećali brz i nesmetan prelaz ali graničari u "tihom štrajku" sa detaljnim kontrolama a narod nažalost (kao i uvijek) ispašta...?

ODGOVORITE
Name

Bombaš

05.07.2021 15:24

U Crnu Goru nikad vise,Bolja je u Hrvatsku,znas ko su i sta su ne pretvaraju se kao Milogorci.a i puno je ljepse.vise obale a cijene iste.

ODGOVORITE
Name

075

05.07.2021 17:33

@Bombaš Crna Gora će propasti što vi nećeta da idete u Crnu Goru, samo će odahnuti jer zrak će biti ljepši bez vas dolje !

Name

re Bombas

05.07.2021 17:40

To ti iz politickih razloga Budva idealna destinacija na sta se ti zalis.Ko zna gdje si bio

Name

Realista

05.07.2021 20:45

Mislio sam ići ove godine ali nakon rezolucije o Srbrenici nikad više. Radije ću svake 2-3 godine u Grčku nego da idem svake godone negdje gdje mrze Srbe a ja da in finansiram mržnju.

ODGOVORITE