Упозорење: У Београду откривен вирус Западног Нила

Лабораторија Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП "Градска чистоћа" током анализе комараца у Београду детектовала је вирус Западног Нила.

Србија 05.07.2021 | 13:00
Упозорење: У Београду откривен вирус Западног Нила

Из "Чистоће" моле суграђане да се понашају одговорно, обавезно користе репеленте и мрежице против комарца, те да избјегавају боравак напољу за вријеме највеће активности тих инсеката, од 19 до 24 часа, када и екипе спроводе акције сузбијања комараца.

"Појављивање вируса Западног Нила је било очекивано, зато смо и ушли у процес ангажовања авијације. Нажалост, наше сумње су се обистиниле и зато апелујем на суграђане да буду опрезни и не занемарују симптоме, те да се обавезно јаве лекару услед појаве високе температуре, главобоље, малаксалости или осипа у пределу грудног коша", рекао је директор ЈКП "Градска чистоћа" Марко Попадић.

Он је апеловао на суграђане да не ометају акцију предузећа и дозволе екипама интензивно сузбијање комараца, јер је то у овом тренутку најважније. "Надам се да грађани разумеју да свако ометање акција сузбијања комараца доводи у опасност здравље свих Београђана", упозорио је Попадић.

Сектор екологије и унапређења животне средине "Градске чистоће" наставиће свакодневно да врши мониторинг на 24 локације у Београду, док ће лабораторија наставити с анализама изолованих узорака, додаје се у саопштењу објављеном и на сајту града Београда.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Гаги Бијановиц

05.07.2021 11:35

Која је варијанта, бета или делта?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

05.07.2021 14:11

Па треба прскати против комараца. Јел народ треба да хвата комарце.

Name

Ре

05.07.2021 16:26

Народ је филујуци се којекаквим небулозама фејсбук науцника и присталица теорија "прскања вирусима и болестима из авиона и ваздуха" тотално побенавио. За рубрику "Вјеровали или не" је вијест да су људи који врсе прскање у циљу сузбијања комараца у Београду нападнути од градјана са оптузбама да их "запрасују болестима". То само показује колико су стетне небулозе које разни згубидани у зељи за кликовима и новцем од Гугл реклама сире на мрезама и какве погубне последице то мозе имати по цјелокупно друство!

Name

Др.-Др. Георгина Вуцибркиц

05.07.2021 17:20

Гама мутација не изазива промјену цула окуса, показује слицне симптоме као класицан грип, али је цак до 10,325 пута заразнија од индијске варијанте!

Name

Милка

05.07.2021 12:59

Ето јос вакцина изненада... ?

ОДГОВОРИТЕ