Бранимир Симић побједник брдске трке у Лопарама

У организацији Ауто-мото картинг клуба “Оптима моторспорт” Бијељина, Спортског ауто-мото савеза Републике Српске и под покровитељством општине Лопаре, одржан је шампионат БиХ и отворено првенство Републике Српске у ауто-тркама на брдским стазама "Лопаре 2021". Прво мјесто освојио је Бранимир Симић из клуба “Оптима моторспорт” Бијељина, другопласирани Салих Љубијанкић из АМК Цазин, док је треће мјесто заузео Дејан Татић из АК “АКК професионал”, Бањалука. 

Република Српска 04.07.2021 | 17:03
Бранимир Симић побједник брдске трке у Лопарама

Да су брдске трке у Тобуту код Лопара достигле велику популарност показују нови и стари репарирани аутомобили који су стали на добро припремљену стазу. Возачи су дошли, у потрази за адреналинским вожњама, са свих страна Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине. 

“Организација добра, стаза добра, организатори су се потрудили да уреде стазу колико су могли и на овој стази сваке године обарам свој лични рекорд, тако да баш сам задовољан”, прича Дејан Татић из АК “АКК професионал”, Бањалука. 

“Први пут сам на овој стази и друга ми је вожња са новим возилом тако да полако упознајем и стазу и возило. Очекујем најбоље”, рекао је уочи трке један од учесника Салик Караји из АК “Продрајв”, Велика Кладуша.

“Осјећај је невјероватан, ми смо чудни људи који живимо за то и то је нама нешто велико. Нема везе ни колико имамо година, ни гдје смо ни шта смо, ми кад уђемо у аутомобил, ми смо скроз други људи”, истиче Бранимир Симић из АМКК “ Оптима моторспорт”, Бијељина.

Већ девет година Ауто-мото картинг клуб “Оптима моторспорт” Бијељина у сарадњи са општином Лопаре организује брдске трке. 

“Популарност ауто-спорта у Семберији и Мајевици је веома велика, а ми се трудимо на све начине да одржимо ту популарност. Одзив такмичара је добар, 25 возила се нашло на стази, ми смо задовољни”, рекао је један од организатора Брдске трке “Лопаре 2021” Младен Ребриновић. 

Начелник општине Лопаре Радо Савић је изразио задовољство што се ова трка већ дуги низ година одржава на Мајевици. 

“Драго нам је да ова трка постаје традиционална, борићемо се за што боље услове када је у питању организације ове брдске трке. Ми као локална заједница имамо интерес да се на нашој општини дешавају квалитетна спортска догађања, као што је ово, тако да желим да сви возачи трку заврше безбједно”, истакао је Савић. 

Бројни љубитељи овог спорта бодрили су возаче који су на веома брзој и изазовној стази показали своје вјештине. 

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

стојан

04.07.2021 17:13

лијепо, ово је бас лијепо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

04.07.2021 18:37

Ко има више лове тај има боље ауто и побједа је ту. Нема више истих класа , па да се види ко је бољи.

ОДГОВОРИТЕ