Branimir Simić pobjednik brdske trke u Loparama

U organizaciji Auto-moto karting kluba “Optima motorsport” Bijeljina, Sportskog auto-moto saveza Republike Srpske i pod pokroviteljstvom opštine Lopare, održan je šampionat BiH i otvoreno prvenstvo Republike Srpske u auto-trkama na brdskim stazama "Lopare 2021". Prvo mjesto osvojio je Branimir Simić iz kluba “Optima motorsport” Bijeljina, drugoplasirani Salih Ljubijankić iz AMK Cazin, dok je treće mjesto zauzeo Dejan Tatić iz AK “AKK profesional”, Banjaluka. 

Republika Srpska 04.07.2021 | 17:03
Branimir Simić pobjednik brdske trke u Loparama

Da su brdske trke u Tobutu kod Lopara dostigle veliku popularnost pokazuju novi i stari reparirani automobili koji su stali na dobro pripremljenu stazu. Vozači su došli, u potrazi za adrenalinskim vožnjama, sa svih strana Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. 

“Organizacija dobra, staza dobra, organizatori su se potrudili da urede stazu koliko su mogli i na ovoj stazi svake godine obaram svoj lični rekord, tako da baš sam zadovoljan”, priča Dejan Tatić iz AK “AKK profesional”, Banjaluka. 

“Prvi put sam na ovoj stazi i druga mi je vožnja sa novim vozilom tako da polako upoznajem i stazu i vozilo. Očekujem najbolje”, rekao je uoči trke jedan od učesnika Salik Karaji iz AK “Prodrajv”, Velika Kladuša.

“Osjećaj je nevjerovatan, mi smo čudni ljudi koji živimo za to i to je nama nešto veliko. Nema veze ni koliko imamo godina, ni gdje smo ni šta smo, mi kad uđemo u automobil, mi smo skroz drugi ljudi”, ističe Branimir Simić iz AMKK “ Optima motorsport”, Bijeljina.

Već devet godina Auto-moto karting klub “Optima motorsport” Bijeljina u saradnji sa opštinom Lopare organizuje brdske trke. 

“Popularnost auto-sporta u Semberiji i Majevici je veoma velika, a mi se trudimo na sve načine da održimo tu popularnost. Odziv takmičara je dobar, 25 vozila se našlo na stazi, mi smo zadovoljni”, rekao je jedan od organizatora Brdske trke “Lopare 2021” Mladen Rebrinović. 

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je izrazio zadovoljstvo što se ova trka već dugi niz godina održava na Majevici. 

“Drago nam je da ova trka postaje tradicionalna, borićemo se za što bolje uslove kada je u pitanju organizacije ove brdske trke. Mi kao lokalna zajednica imamo interes da se na našoj opštini dešavaju kvalitetna sportska događanja, kao što je ovo, tako da želim da svi vozači trku završe bezbjedno”, istakao je Savić. 

Brojni ljubitelji ovog sporta bodrili su vozače koji su na veoma brzoj i izazovnoj stazi pokazali svoje vještine. 

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

stojan

04.07.2021 17:13

lijepo, ovo je bas lijepo

ODGOVORITE
Name

Miroslav

04.07.2021 18:37

Ko ima više love taj ima bolje auto i pobjeda je tu. Nema više istih klasa , pa da se vidi ko je bolji.

ODGOVORITE