Претучени дјечак у болници: Напали су ме без разлога

"Играо сам фудбал са браћом и другарима, а онда су ми пришли неки дечаци и напали ме без икаквог разлога. Почели су да ме ударају, а када сам кренуо да бежим, сустигли су ме и оборили на земљу..."

Србија 02.07.2021 | 09:05
Претучени дјечак у болници: Напали су ме без разлога

- Тринаестогодишњи Никола Перић, који је претучен у селу Гојбуља код Вучитрна, након санирања повреда задржан је у болничком центру у сјеверној Косовској Митровици ради даље опсервације.

Дјечак, који има видне повреде изнад ока и подливе и посјекотине на рукама и ногама, рекао је да га је напала група старијих дјечака без икаквог разлога.

"Играо сам фудбал са браћом и другарима, а онда су ми пришли неки дечаци и напали ме без икаквог разлога. Почели су да ме ударају, а када сам кренуо да бежим, сустигли су ме и оборили на земљу. Онда су ме ударали и шутирали по глави, телу, покидали су ми и златни ланац на којем је био крстић и газили су га по земљи. Нисам могао да видим ко ме је тачно напао", рекао је Перић за "Косово онлајн".

Дјечаков стриц Александар Перић рекао је да је напад на његовог синовца само логични слијед догађаја оног што се дешава у посљедње вријеме у Гојбуљи.

"Живот Срба у Гојбуљи је веома тежак и овако нешто се и очекивало од Албанаца који свакодневно провоцирају. Оскрнавили су нам цркву, оштетили гробље, готово свакодневно нападају, долазе у село да провоцирају, а најчешће је на мети школа где су и Николу напали, када је са друговима играо фудбал", истакао је Перић.

Он сматра да одређену кривицу за нападе који се дешавају има полиција самопроглашеног Косова, која, како је рекао, не ради свој посао како треба.

"Дошли су после пола сата од кад смо их позвали, иако је Вучитрн близу. Готово увек кажу да нису ништа видели, не могу да нађу ко је то урадио, а за овај напад на Николу рекли су да је дечија туча. Ово није дечија туча, то су момци знатно старији и већи од њега и напали су га без разлога што не може да буде дечија туча", рекао је Перић.

Према његовом мишљењу, циљ учесталих напада Албанаца на преостале Србе у Гојбуљи је да их заплаше и приморају да им продају своју имовину и напусте вјековна огњишта.

"Циљ им је да нас натерају да им продамо своја имања, да напустимо село, али мислим да неће успети у тој намери", нагласио је Александар Перић.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је раније да ће о овом недопустивом инциденту обавијестити све међународне факторе, од којих ће захтијевати да се безбједносна ситуација у Гојбуљи, као етнички мјешовитој средини, схвати на најозбиљнији могући начин и да се подигне на још виши ниво.

Он је поручио да је дјечак нападнут јуче, истог дана када је на Косову и Метохији боравио генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, који је очување безбједности и мира зацртао као главни приоритет мисије Кфора.

"Ми очекујемо да та мисија своју дужност и испуни", поручио је Петковић.

У Гојбуљи живи педесетак Срба, међу којима и десетак дјечака и дјевојчица.

(Срна)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Рс

02.07.2021 07:23

Колико се таквих туца деси дневно у Београду или Бања Луци да се малољетници потуку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

02.07.2021 07:50

А колико их се деси? Да група дјеце једне националности без разлога претуце дјете друге националности,и скине му крстиц са врата и газе ногама,колико молим те ?

Name

Ре

02.07.2021 08:04

Много си глуп

Name

Ре

02.07.2021 08:21

Де,не сери.

Name

И

02.07.2021 09:19

Газе ланциц са крстицем.

Name

СрпскоСарајево

02.07.2021 10:48

Полозио си момцино!

Name

Па газе, како не газе

02.07.2021 11:24

Кад се Срби међусобно потуку потрага се се све па И крстић, ако га носе, зар није тако!? Кад се Срби међусобно побијају, оде српски живот И зар то није најгоре од посраног крста око врата који ионако не служи било чему?

Name

сироти "па газе...

03.07.2021 05:46

Даце Бог и теби здравља и памети.

Name

Иха!

02.07.2021 08:10

Наса посла! Требало је то на вријеме утегнути, не би долазило до тога. Српска дипломатија, Нестацемо лагано!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иха

02.07.2021 11:20

Требало је, кажете, али захвалите се што горе злочине нисте починили па би вас НАТО, Албанци поштено утегли и протјерали до Београда!

Name

Тај проблем малтретирања

02.07.2021 16:43

Српског становниста деценијама траје и то се мозе ријесити само ослодјањем Косова и Метохије од тих придослих агресора.

Name

Сандра

02.07.2021 22:42

Данас је нажалост дошло такво вријеме да већином људи повријеђују нормалне особе психички и физички без икаквог разлога али то су та изгледа модерна времена како их зову такве будале а ја таква времена зовем болесна времена како и доживјела сам на својој кожи много неправде.? П.С Дјечаку желим брз опоравак.?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

03.07.2021 05:42

Ми Срби моземо само по насим кафанама пјевати пјесме о косово и ниста висе. Косово се моземо само ратом вратити назад а све друго је прица за малу дјецу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

03.07.2021 05:48

Једино ресење и спас је да исписемо референдум и уцланимо Србију у Руску Федерацију. Инаце је косово скроз изгубљено и стицице сиптари за пар година до београда!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питам цисто људски

03.07.2021 11:55

Ста би било ко од нас урадио да нам тако неко малтретира дијете?!

ОДГОВОРИТЕ