Pretučeni dječak u bolnici: Napali su me bez razloga

"Igrao sam fudbal sa braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju..."

Srbija 02.07.2021 | 09:05
Pretučeni dječak u bolnici: Napali su me bez razloga

- Trinaestogodišnji Nikola Perić, koji je pretučen u selu Gojbulja kod Vučitrna, nakon saniranja povreda zadržan je u bolničkom centru u sjevernoj Кosovskoj Mitrovici radi dalje opservacije.

Dječak, koji ima vidne povrede iznad oka i podlive i posjekotine na rukama i nogama, rekao je da ga je napala grupa starijih dječaka bez ikakvog razloga.

"Igrao sam fudbal sa braćom i drugarima, a onda su mi prišli neki dečaci i napali me bez ikakvog razloga. Počeli su da me udaraju, a kada sam krenuo da bežim, sustigli su me i oborili na zemlju. Onda su me udarali i šutirali po glavi, telu, pokidali su mi i zlatni lanac na kojem je bio krstić i gazili su ga po zemlji. Nisam mogao da vidim ko me je tačno napao", rekao je Perić za "Кosovo onlajn".

Dječakov stric Aleksandar Perić rekao je da je napad na njegovog sinovca samo logični slijed događaja onog što se dešava u posljednje vrijeme u Gojbulji.

"Život Srba u Gojbulji je veoma težak i ovako nešto se i očekivalo od Albanaca koji svakodnevno provociraju. Oskrnavili su nam crkvu, oštetili groblje, gotovo svakodnevno napadaju, dolaze u selo da provociraju, a najčešće je na meti škola gde su i Nikolu napali, kada je sa drugovima igrao fudbal", istakao je Perić.

On smatra da određenu krivicu za napade koji se dešavaju ima policija samoproglašenog Кosova, koja, kako je rekao, ne radi svoj posao kako treba.

"Došli su posle pola sata od kad smo ih pozvali, iako je Vučitrn blizu. Gotovo uvek kažu da nisu ništa videli, ne mogu da nađu ko je to uradio, a za ovaj napad na Nikolu rekli su da je dečija tuča. Ovo nije dečija tuča, to su momci znatno stariji i veći od njega i napali su ga bez razloga što ne može da bude dečija tuča", rekao je Perić.

Prema njegovom mišljenju, cilj učestalih napada Albanaca na preostale Srbe u Gojbulji je da ih zaplaše i primoraju da im prodaju svoju imovinu i napuste vjekovna ognjišta.

"Cilj im je da nas nateraju da im prodamo svoja imanja, da napustimo selo, ali mislim da neće uspeti u toj nameri", naglasio je Aleksandar Perić.

Direktor Кancelarije Vlade Srbije za Кosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je ranije da će o ovom nedopustivom incidentu obavijestiti sve međunarodne faktore, od kojih će zahtijevati da se bezbjednosna situacija u Gojbulji, kao etnički mješovitoj sredini, shvati na najozbiljniji mogući način i da se podigne na još viši nivo.

On je poručio da je dječak napadnut juče, istog dana kada je na Кosovu i Metohiji boravio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, koji je očuvanje bezbjednosti i mira zacrtao kao glavni prioritet misije Кfora.

"Mi očekujemo da ta misija svoju dužnost i ispuni", poručio je Petković.

U Gojbulji živi pedesetak Srba, među kojima i desetak dječaka i djevojčica.

(Srna)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Rs

02.07.2021 07:23

Koliko se takvih tuca desi dnevno u Beogradu ili Banja Luci da se maloljetnici potuku

ODGOVORITE
Name

Boki

02.07.2021 07:50

A koliko ih se desi? Da grupa djece jedne nacionalnosti bez razloga pretuce djete druge nacionalnosti,i skine mu krstic sa vrata i gaze nogama,koliko molim te ?

Name

Re

02.07.2021 08:04

Mnogo si glup

Name

Re

02.07.2021 08:21

De,ne seri.

Name

I

02.07.2021 09:19

Gaze lancic sa krsticem.

Name

SrpskoSarajevo

02.07.2021 10:48

Polozio si momcino!

Name

Pa gaze, kako ne gaze

02.07.2021 11:24

Kad se Srbi međusobno potuku potraga se se sve pa I krstić, ako ga nose, zar nije tako!? Kad se Srbi međusobno pobijaju, ode srpski život I zar to nije najgore od posranog krsta oko vrata koji ionako ne služi bilo čemu?

Name

siroti "pa gaze...

03.07.2021 05:46

Dace Bog i tebi zdravlja i pameti.

Name

Iha!

02.07.2021 08:10

Nasa posla! Trebalo je to na vrijeme utegnuti, ne bi dolazilo do toga. Srpska diplomatija, Nestacemo lagano!

ODGOVORITE
Name

Iha

02.07.2021 11:20

Trebalo je, kažete, ali zahvalite se što gore zločine niste počinili pa bi vas NATO, Albanci pošteno utegli i protjerali do Beograda!

Name

Taj problem maltretiranja

02.07.2021 16:43

Srpskog stanovnista decenijama traje i to se moze rijesiti samo oslodjanjem Kosova i Metohije od tih pridoslih agresora.

Name

Sandra

02.07.2021 22:42

Danas je nažalost došlo takvo vrijeme da većinom ljudi povrijeđuju normalne osobe psihički i fizički bez ikakvog razloga ali to su ta izgleda moderna vremena kako ih zovu takve budale a ja takva vremena zovem bolesna vremena kako i doživjela sam na svojoj koži mnogo nepravde.? P.S Dječaku želim brz oporavak.?

ODGOVORITE
Name

Ivan

03.07.2021 05:42

Mi Srbi mozemo samo po nasim kafanama pjevati pjesme o kosovo i nista vise. Kosovo se mozemo samo ratom vratiti nazad a sve drugo je prica za malu djecu!

ODGOVORITE
Name

Dragan

03.07.2021 05:48

Jedino resenje i spas je da ispisemo referendum i uclanimo Srbiju u Rusku Federaciju. Inace je kosovo skroz izgubljeno i sticice siptari za par godina do beograda!!

ODGOVORITE
Name

Pitam cisto ljudski

03.07.2021 11:55

Sta bi bilo ko od nas uradio da nam tako neko maltretira dijete?!

ODGOVORITE