Бијељина: Потписани уговори у суфинансирању пројеката

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић потписао је са представницима удружења грађана уговоре у суфинансирању пројеката из различитих области. За реализацију тих пројеката Градска управа ће издвојити средства у износу од 72.750 КМ.

Република Српска 30.06.2021 | 18:59
Бијељина: Потписани уговори у суфинансирању пројеката

Уговоре са Градском управом потписало је 39 удружења грађане која се, између осталог баве традицијом, културом, образовањем, заштитом здравља, људских права и животне средине. Средства која су добили, у зависности од врсте пројекта иду од 1000-4000 КМ.

Представници удружења су изразили захвалност Градској управи и градоначелнику на финансијској подршци при реализацији њихових пројеката.

“Циљ нашег удружења и овог пројекта јесте да обавимо што већи број превентивних прегледа становништва, као и њихову едукација. Знамо да превентивним прегледима можемо на вријеме да откријемо болест и спријечимо је”, рекла је Сандра Милошевић, предсједник Удружења “Дијабета” из Бијељине.

Она је додала да ће се, поред превентивних прегледа на терену, радити и превентивни прегледи обољелих од дијабетеса, како би се спријечиле акутне хроничне компликације.

Слађана Миловановић, правни савјетник Фондације “Лара”, истакла је да ова фондација има подршку Градске управе у свакодневном раду.

“Наш пројекат је изложба које ће бити организована у сарадњи са Музејом Семберије. Том изложбом у први план доводимо женски активизам. Изложба се организује под именом “Све заслужне жене Семберије”, рекла је Миловеновићева.

“Ова средства, иако недовољна за цјелокупан рад удружења током године, ипак су значајна за нас и захвални смо градоначелнику на указаној пажњи и помоћи. Бијељина, уз подршку Градске управе и велико залагање наших талентованих суграђана, расте и развија се у град културе и умјетности” нагласила је предсједник Српског пјевачког друштва „Србадија".

Удружење ликовних умјетника “Свети Лука” је једино удужење које окупља ликовне умјетнике у Бијељини.

“Умјетност је свакако лијеп начин промоције града и мислим да смо ми амбасадори културе Бијељине”, рекао је Панто Пантић из тог удружења.

“Удружења са подручја Бијељине показала су да су опредјељена да испоштују сваког грађанина”, истакао је градоначелник Љубиша Петровић.

“Веома сам срећан јер у претходних седам година, од како град суфинансира пројекте удружења грађана, границе у квалитету и иновативности пројектних приједлога се, из године у годину, помјерају на боље”, истакао је Петровић.

“Прва транша одобрених средстава ће бити исплаћена у наредних неколико дана, а након извјештаја о њиховом утрошку, уговори ће бити у потпуности испоштовани закључно са 31. децембром”, рекао је Петровић.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Умјесто

01.07.2021 04:53

1.700.000 марака само 175 000!? И ово све на силу. За камере. Ништа, Љубишко, само сликање и сликање...

ОДГОВОРИТЕ