Bijeljina: Potpisani ugovori u sufinansiranju projekata

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potpisao je sa predstavnicima udruženja građana ugovore u sufinansiranju projekata iz različitih oblasti. Za realizaciju tih projekata Gradska uprava će izdvojiti sredstva u iznosu od 72.750 KM.

Republika Srpska 30.06.2021 | 18:59
Bijeljina: Potpisani ugovori u sufinansiranju projekata

Ugovore sa Gradskom upravom potpisalo je 39 udruženja građane koja se, između ostalog bave tradicijom, kulturom, obrazovanjem, zaštitom zdravlja, ljudskih prava i životne sredine. Sredstva koja su dobili, u zavisnosti od vrste projekta idu od 1000-4000 KM.

Predstavnici udruženja su izrazili zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku na finansijskoj podršci pri realizaciji njihovih projekata.

“Cilj našeg udruženja i ovog projekta jeste da obavimo što veći broj preventivnih pregleda stanovništva, kao i njihovu edukacija. Znamo da preventivnim pregledima možemo na vrijeme da otkrijemo bolest i spriječimo je”, rekla je Sandra Milošević, predsjednik Udruženja “Dijabeta” iz Bijeljine.

Ona je dodala da će se, pored preventivnih pregleda na terenu, raditi i preventivni pregledi oboljelih od dijabetesa, kako bi se spriječile akutne hronične komplikacije.

Slađana Milovanović, pravni savjetnik Fondacije “Lara”, istakla je da ova fondacija ima podršku Gradske uprave u svakodnevnom radu.

“Naš projekat je izložba koje će biti organizovana u saradnji sa Muzejom Semberije. Tom izložbom u prvi plan dovodimo ženski aktivizam. Izložba se organizuje pod imenom “Sve zaslužne žene Semberije”, rekla je Milovenovićeva.

“Ova sredstva, iako nedovoljna za cjelokupan rad udruženja tokom godine, ipak su značajna za nas i zahvalni smo gradonačelniku na ukazanoj pažnji i pomoći. Bijeljina, uz podršku Gradske uprave i veliko zalaganje naših talentovanih sugrađana, raste i razvija se u grad kulture i umjetnosti” naglasila je predsjednik Srpskog pjevačkog društva „Srbadija".

Udruženje likovnih umjetnika “Sveti Luka” je jedino uduženje koje okuplja likovne umjetnike u Bijeljini.

“Umjetnost je svakako lijep način promocije grada i mislim da smo mi ambasadori kulture Bijeljine”, rekao je Panto Pantić iz tog udruženja.

“Udruženja sa područja Bijeljine pokazala su da su opredjeljena da ispoštuju svakog građanina”, istakao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

“Veoma sam srećan jer u prethodnih sedam godina, od kako grad sufinansira projekte udruženja građana, granice u kvalitetu i inovativnosti projektnih prijedloga se, iz godine u godinu, pomjeraju na bolje”, istakao je Petrović.

“Prva tranša odobrenih sredstava će biti isplaćena u narednih nekoliko dana, a nakon izvještaja o njihovom utrošku, ugovori će biti u potpunosti ispoštovani zaključno sa 31. decembrom”, rekao je Petrović.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Umjesto

01.07.2021 04:53

1.700.000 maraka samo 175 000!? I ovo sve na silu. Za kamere. Ništa, Ljubiško, samo slikanje i slikanje...

ODGOVORITE