Тамара Грујић отворено о одласку са РТС и новим емисјама!

Тамара Грујић је привела крају снимање једанаесте сезоне емисије “Радна акција са Тамаром” и то на територији Косова и Метохије, јужно од Ибра.

Забава 29.06.2021 | 22:26
Тамара Грујић отворено о одласку са РТС и новим емисјама!

- За то време је снимљено 88 епизода. Углавном смо помагали људима који су живели на територији Београда и шире околине. Од 2016. до краја 2020. смо у сопственој продукцији снимили 130 акција на територији севера Косова и Метохије, и свих осталих крајева Србије. Намерно нисмо радили околину Београда, јер је то углавном била главна замерка гладалаца. Овог пролећа отишли смо најдаље. Снимили смо 14 епизода, помогли смо 13 породица које живе у енклавама на Косову и Метохији и реновирали смо једну основну школу - прича Тамара Грујић.

Tamara Grujić
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН/YОУТУБЕ/РТС

Због чега сте отишли са РТС?

- Због неупоредиво бољих продукцијских услова. С обзиром да сам ја продуцент и аутор ове емисије, када као продуцент добијете боље услове за рад, много сте креативнији и бољи као аутор. Наше акције не могу без спонзора који нас прате од прве епизоде, важно нам је да и они буду задовољни условима које можемо да им понудимо, а ти услови су на Првој телевизији много бољи.

Хоће ли и овог пута концепт емисије бити промењен?

- Нема потребе за мењањем концепта. Ова емисија има одличну гледаност, не само у премијери већ и у дугогодишњим репризама, па оно што је добро не треба мењати. Уосталом нама су у свакој епизоди друге породице, као и место које представљамо па је већ између епизода у оквиру исте сезоне разлика велика. Овога пута смо само отишли корак даље у продукцијском смислу. Био је прави изазов овако захтевну емисију у организацијском смислу урадити у енклавама.

Да ли сте и једног тренутка размишљали да завршите овај серијал и можда покренете нови пројекат?

- Ове године смо потписали трогодишњи уговор са телевизијом Прва, па у наредне три године не размишљам у том правцу. Као продукцијска кућа смо припремили још једну дивну емисију која ће се емитовати такође на ТВ Прва, у којој сам ја само продуцент, не и водитељ. Ускоро креће промоција, па ћете сазнати више.

Tamara Grujić
ФОТО: ПРИНТСКРИН/ЈУЈТУБ

Свима је тешко у доба пандемије. Како је вама теже као малом привреднику са својом продуцентском кућом?

- Ми смо имали срећу да смо могли прошле године да урадимо свих 26 акција које су и биле планиране. Направили смо паузу у време ванредног стања, али смо до краја године онда радили без паузе, па је само у смислу снимања било напорније. На срећу, без обзира на пандемију, спонзори нису имали двојбу да ли прекидају сарадњу или је настављају, па у том смислу наша продукцијска кућа није имала проблем. Напротив, после толико година трајања, постали смо својеврсни бренд и специфична емисија у којој фирме које се баве производњом грађевинског материјала и покућством могу добро да пласирају своју робу. Нема пуно таквих емисија, то је наша срећа.

Да ли сте и овог пута били са Ленком у акцији и колико вам је сада теже јер је мала проходала?

- Нормално и Ленка и Милица се не одвајају од нас током снимања. Мислим да смо најтежу фазу прошли, а то је била Ленкина прва година живота и све оно што прва година бебећег живота доноси – грчеве и зубе. На срећу, осим тих тегоба, није била ниједном болесна. Тада је ипак било најтеже на снимању. Сада је проходала, веома је друштвена, расте уз сниматељску екипу, и мајсторе, може свако да је чува, а често на снимање долазе и моја мама и сестра и помажу ми.

Шта је Ленки на терену најинтересантније?

- На тај одговор ћемо мало сачекати да Ленка проговори, па ћемо да је питамо.

Изјавили сте да је за вас највећа срећа када некоме помогнете. Ко је вама последњи пут помогао и усрећио вас?

- Усрећује ме свакодневно моја породица и пријатељи. Родитељи ми помажу око Ленке, са Вуком осим што делим живот, делим и посао, помажемо једно другом, а на срећу имам предивне пријатеље са којима ово лето једва чекам да се дружим.

Tamara Grujić
ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

(Курир.рс/Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар