Хвала вам што сте трофеј донијеле на Видовдан!

Председник Србије Александар Вучић приредио је у Београду пријем за првакиње Европе у кошарци, златне репрезентативке Србије.

Србија 28.06.2021 | 19:34
Хвала вам што сте трофеј донијеле на Видовдан!

"Целу Србију сте обрадовали, поносни смо на вас, казао је Вучић подсетивши да је ово други пут да су освојиле злато на ЕП.

"Сви су били много срећни. Нисмо веровали када сте Италију победиле, па Шпанију, те по мени најбољу после вас Белгију, и у финалу Француску. Марина, надиграла си француског тренера. Много хвала на свему што сте урадиле за наш народ и што сте за Видовдан донеле трофеј, рекао је Вучић.

Он је казао да се сви надају још једној медаљи на предстојећим Олимпијским играма.

Што се државе тиче, указао је, она ће урадити свој посао, то јест обезбедити потребан новац.

"Побеђујте што је могуће више, донесите радости нашем народу. За вас је навијала Србија, Република Српска и наш народ свуда у региону. Желимо да будете успешне, да увек побеђујете“, нагласио је Вучић.

Председник је честитао и Кошаркашком савезу Србије, а посебно селекторки Марини Маљковић.

"Марини посебно честитам, јер си успела да задржиш хладнокрвност и да сви мислимо да увек имаш неког кеца којег можеш из рукава да извучеш, а што си и чинила. Надамо се медаљи, а како то само ви знате. Сви ће да иду сада најснажније против вас, поручио им је Вучић.

Пожелео је кошаркашицама још много успеха у будућности.
Присутнима се обратила и Марина Маљковић.

- Хвала Вам што пратите наш рад и што сте највернији навијач. За ових 10 година трудила сам се да направим тим! И ево га мој тим! Ако постоји тим, ове девојке су тим! Учинили смо да и земаљска Србија побеђује на Видовдан!, рекла је Маљковићева.

Пријему златних кошаркашица у Председништву Србије присуствовали су и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник ОКС Божидар Маљковић, председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић и потпредседница за женску кошарку КС С Ана Јоковић.

Подсетимо, Србија је у недељу у великом финалу у Валенсији савладала Француску 63:54 и освојила другу титулу певака Европе, прву после оне у Будимпешти 2015. године.

(Курир)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Свака цаст!

28.06.2021 17:39

Краљице насе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жене

28.06.2021 19:02

...се бориле за лову. Да су се бориле за Србију, освајале би медаљу свако такмичење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КосаркасицеБиХ

28.06.2021 19:38

Цеститам Косаркасицама БиХ на одлицном успјеху у Еуробаскету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

28.06.2021 20:45

Зивела Србија,зивела Република Српска!

Name

Ре: Косаркасице БиХ

29.06.2021 06:43

Хвала најљепса. Камо среце да су нас подрзали сви који несто могу да уцине у овој Босни и Херцеговини, од политицара преко приватника и тајкуна! Нико није хтио динара дати а након насег епохалног успјеха ( јер нисмо имали апсолутно ниста), сви су полетјели да се сликају са нама! Поздрав цијелој БиХ

Name

Бијељина

29.06.2021 02:11

Понос србијанске косарке! А овај високи господин требао би да зна да спорт и религија немају ниста заједно и да престане да политизира успјехе вриједних, радних и храбрих градјана. Јос једном, од срца вам цеститам!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛ

29.06.2021 07:21

Овога пута, Вуциц ме страсно изненадио и РАЗОЦАРАО. Где ти је ДОДИК Вуцицу . Данас је модерно имати пудлицу . Прва свецаност , ти без ВЕЛИКОСЕРПСКЕ пудлице.

ОДГОВОРИТЕ