Hvala vam što ste trofej donijele na Vidovdan!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je u Beogradu prijem za prvakinje Evrope u košarci, zlatne reprezentativke Srbije.

Srbija 28.06.2021 | 19:34
Hvala vam što ste trofej donijele na Vidovdan!

"Celu Srbiju ste obradovali, ponosni smo na vas, kazao je Vučić podsetivši da je ovo drugi put da su osvojile zlato na EP.

"Svi su bili mnogo srećni. Nismo verovali kada ste Italiju pobedile, pa Španiju, te po meni najbolju posle vas Belgiju, i u finalu Francusku. Marina, nadigrala si francuskog trenera. Mnogo hvala na svemu što ste uradile za naš narod i što ste za Vidovdan donele trofej, rekao je Vučić.

On je kazao da se svi nadaju još jednoj medalji na predstojećim Olimpijskim igrama.

Što se države tiče, ukazao je, ona će uraditi svoj posao, to jest obezbediti potreban novac.

"Pobeđujte što je moguće više, donesite radosti našem narodu. Za vas je navijala Srbija, Republika Srpska i naš narod svuda u regionu. Želimo da budete uspešne, da uvek pobeđujete“, naglasio je Vučić.

Predsednik je čestitao i Košarkaškom savezu Srbije, a posebno selektorki Marini Maljković.

"Marini posebno čestitam, jer si uspela da zadržiš hladnokrvnost i da svi mislimo da uvek imaš nekog keca kojeg možeš iz rukava da izvučeš, a što si i činila. Nadamo se medalji, a kako to samo vi znate. Svi će da idu sada najsnažnije protiv vas, poručio im je Vučić.

Poželeo je košarkašicama još mnogo uspeha u budućnosti.
Prisutnima se obratila i Marina Maljković.

- Hvala Vam što pratite naš rad i što ste najverniji navijač. Za ovih 10 godina trudila sam se da napravim tim! I evo ga moj tim! Ako postoji tim, ove devojke su tim! Učinili smo da i zemaljska Srbija pobeđuje na Vidovdan!, rekla je Maljkovićeva.

Prijemu zlatnih košarkašica u Predsedništvu Srbije prisustvovali su i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, predsednik OKS Božidar Maljković, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović i potpredsednica za žensku košarku KS S Ana Joković.

Podsetimo, Srbija je u nedelju u velikom finalu u Valensiji savladala Francusku 63:54 i osvojila drugu titulu pevaka Evrope, prvu posle one u Budimpešti 2015. godine.

(Kurir)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Svaka cast!

28.06.2021 17:39

Kraljice nase!

ODGOVORITE
Name

Žene

28.06.2021 19:02

...se borile za lovu. Da su se borile za Srbiju, osvajale bi medalju svako takmičenje.

ODGOVORITE
Name

KosarkasiceBiH

28.06.2021 19:38

Cestitam Kosarkasicama BiH na odlicnom uspjehu u Eurobasketu!

ODGOVORITE
Name

Ja

28.06.2021 20:45

Zivela Srbija,zivela Republika Srpska!

Name

Re: Kosarkasice BiH

29.06.2021 06:43

Hvala najljepsa. Kamo srece da su nas podrzali svi koji nesto mogu da ucine u ovoj Bosni i Hercegovini, od politicara preko privatnika i tajkuna! Niko nije htio dinara dati a nakon naseg epohalnog uspjeha ( jer nismo imali apsolutno nista), svi su poletjeli da se slikaju sa nama! Pozdrav cijeloj BiH

Name

Bijeljina

29.06.2021 02:11

Ponos srbijanske kosarke! A ovaj visoki gospodin trebao bi da zna da sport i religija nemaju nista zajedno i da prestane da politizira uspjehe vrijednih, radnih i hrabrih gradjana. Jos jednom, od srca vam cestitam!

ODGOVORITE
Name

MIHAIL

29.06.2021 07:21

Ovoga puta, Vucic me strasno iznenadio i RAZOCARAO. Gde ti je DODIK Vucicu . Danas je moderno imati pudlicu . Prva svecanost , ti bez VELIKOSERPSKE pudlice.

ODGOVORITE