Вучић: Без великих снова нема ни великих дјела!

Председник Александар Вучић уручио је вечерас стипендије Фонда за младе таленте "Доситеја" најбољим студентима.

Србија 26.06.2021 | 21:51
Вучић: Без великих снова нема ни великих дјела!

"Није лако бити најбољи, нити је лако учити данас кад се брзо живи. То ствара једну обавезу и то мора да створи обавезу и код вас. Када држава на вас рачуна, онда имате додатну одговорност. Не можете више да се понашате како бисте некада. Морате да буде примјер за све друге", изјавио је у обраћању предсједник Вучић.

Додао је да без великих снова нема ни великих дјела и да баш због тога млади треба још више да сањају.

"Молим вас да своју озбиљност и одговорност увећате како бисте ви били још успјешнији, али и да би држава имала користи. Увјерен сам да мала подршка државе помаже да ви разумијете да сте значајни. Ваша обавеза је да држава буде боље мјесто за живот оних који долазе после вас", био је јасан предсједник.

Изјавио је и да ће се држава борити да примања у земљи буду већа, али да то зависи и од њих. Истакао је и да младе генерације треба да се боре да што више њих остане у Србији.

"Ја сам бескрајно захвалан што сам неке од вас и видео и чуо вечерас. Желим вам да будете добри људи, да бринете о својој породици, о нашем друштву, али и да волите нашу Србију", закључио је Вучић.

Подсјетимо, ове године додељено је скоро 1.500 стипендија, од којих је 609 студентима Универзитета у Београду.

Циљ Фонда је да подржи изузетне младе људе и пружи им прилику да унапређују свој дар, усавршавају образовање и подижу амбиције.

Стипендије "Доситеја" се додјељују за изванредне резултате и достигнућа у образовању, као и за надареност која плијени посебношћу и отвара мноштво неограничених могућности за изузетан успјех.

Међу добитницима је и једна Бањалуццанка Вида Давидовић, студент четврте године Факултета драмских умјетности у Београду на одсјеку драматургије.

Како је пренио Тањуг, Вида Давидовић, поред високог просјека, иза себе већ има велики број представа.

Раније је била стипендиста Владе Србије у категорији "стипендија за изузетно надарене".

Представа по њеном тексту "Бруклин и мачке у контејнерима" затворила је овогодиссњи Фестивал медјународног студентског филма у "Битеф театру" у Београду.

Асистирала је на тексту за мјузикл "Са друге стране јастука" којим је Позориште на Теразијама обиљежило 70 година рада.

Радила је и на двије представе за дјецу у позоришту Пинокио у Београду.

А на самом почетку студија радила је драматизацију Шекспировог "Сна летње ноћи" којим је затворен Међународни фестивал опере Опероса у Херцег Новом.

Свечаности, која је одржана у Великој дворани Задужбине Илије М. Коларца, су присуствовали и министри у Влади Србије омладине и спорта Вања Удовичић и просвјете Бранко Ружић.

(БН/Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар