Vučić: Bez velikih snova nema ni velikih djela!

Predsednik Aleksandar Vučić uručio je večeras stipendije Fonda za mlade talente "Dositeja" najboljim studentima.

Srbija 26.06.2021 | 21:51
Vučić: Bez velikih snova nema ni velikih djela!

"Nije lako biti najbolji, niti je lako učiti danas kad se brzo živi. To stvara jednu obavezu i to mora da stvori obavezu i kod vas. Kada država na vas računa, onda imate dodatnu odgovornost. Ne možete više da se ponašate kako biste nekada. Morate da bude primjer za sve druge", izjavio je u obraćanju predsjednik Vučić.

Dodao je da bez velikih snova nema ni velikih djela i da baš zbog toga mladi treba još više da sanjaju.

"Molim vas da svoju ozbiljnost i odgovornost uvećate kako biste vi bili još uspješniji, ali i da bi država imala koristi. Uvjeren sam da mala podrška države pomaže da vi razumijete da ste značajni. Vaša obaveza je da država bude bolje mjesto za život onih koji dolaze posle vas", bio je jasan predsjednik.

Izjavio je i da će se država boriti da primanja u zemlji budu veća, ali da to zavisi i od njih. Istakao je i da mlade generacije treba da se bore da što više njih ostane u Srbiji.

"Ja sam beskrajno zahvalan što sam neke od vas i video i čuo večeras. Želim vam da budete dobri ljudi, da brinete o svojoj porodici, o našem društvu, ali i da volite našu Srbiju", zaključio je Vučić.

Podsjetimo, ove godine dodeljeno je skoro 1.500 stipendija, od kojih je 609 studentima Univerziteta u Beogradu.

Cilj Fonda je da podrži izuzetne mlade ljude i pruži im priliku da unapređuju svoj dar, usavršavaju obrazovanje i podižu ambicije.

Stipendije "Dositeja" se dodjeljuju za izvanredne rezultate i dostignuća u obrazovanju, kao i za nadarenost koja plijeni posebnošću i otvara mnoštvo neograničenih mogućnosti za izuzetan uspjeh.

Među dobitnicima je i jedna Banjaluccanka Vida Davidović, student četvrte godine Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu na odsjeku dramaturgije.

Kako je prenio Tanjug, Vida Davidović, pored visokog prosjeka, iza sebe već ima veliki broj predstava.

Ranije je bila stipendista Vlade Srbije u kategoriji "stipendija za izuzetno nadarene".

Predstava po njenom tekstu "Bruklin i mačke u kontejnerima" zatvorila je ovogodissnji Festival medjunarodnog studentskog filma u "Bitef teatru" u Beogradu.

Asistirala je na tekstu za mjuzikl "Sa druge strane jastuka" kojim je Pozorište na Terazijama obilježilo 70 godina rada.

Radila je i na dvije predstave za djecu u pozorištu Pinokio u Beogradu.

A na samom početku studija radila je dramatizaciju Šekspirovog "Sna letnje noći" kojim je zatvoren Međunarodni festival opere Operosa u Herceg Novom.

Svečanosti, koja je održana u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca, su prisustvovali i ministri u Vladi Srbije omladine i sporta Vanja Udovičić i prosvjete Branko Ružić.

(BN/B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar