Усмртио срну и лане на путу кроз НП "Сутјеска"

Несавјесни возач је усмртио срну и њено младунче на путу који пролази кроз Национални парк "Сутјеска".

Република Српска 26.06.2021 | 14:53
Усмртио срну и лане на путу кроз НП "Сутјеска"

Због овог догађаја су из управе парка на својој званичној Фацебоок страници још једном упозорили све несавјесне возаче да поведу рачуна о животињама које се могу срести на путевима с обзиром да је овај простор станиште бројних животињских врста које у овом периоду на свијет доносе младунчад и одгајају их у дивљини Парка.

-Нажалост, често се дешава да због несавјесних возача и неприлагођене вожње приликом проласка кроз подручје Националног парка страдају многе јединке дивљих животиња, кажу они.

Тако је било и у овом случају гдје је усмрћена срна са ланетом и поред постављене путне сигнализације знакова опасности "Дивљач на путу".

-Само ријетки придају значај овом упозорењу на присуство дивљачи у парку. Овим путем се захваљујемо припаднику ДГС-а који је пријавио случај, као и пролазницима са фотографије који су се, за разлику од починиоца, зауставили и покушали пружити помоћ срни која је још увијек давала знакове живота. Апел возачима да возе опрезно и сачувају животе, упозоравају из Националног парка "Сутјеска".

(Ослобођење)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Тузно

26.06.2021 14:10

Због срне и ланета али требало би да постоји заститна мреза или ограда, цесто се деси да дивљац излети или искоци изненада тако да оставе мало времена за возаца и његову реакцију, не треба одмах кривити возаца

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је!

27.06.2021 08:05

НАЦИОНАЛНИ ПАРК ИМА МРЕЗУ ПОРЕД МАГИСТРАЛНИХ ПУТЕВА, СЕЉАЦИНЕ СТЕ ВИ, ТО ЗНАМО

Name

Тако је

27.06.2021 08:31

Обицно искочи пред возило задњи момента и код нормалне вожње немозес закоцити

Name

Игипоп

27.06.2021 08:51

Нема мреже у Националним парку, не износи лажне чињенице...

Name

Далибор

26.06.2021 14:16

Јооој.......претужна вијест......душе моје мале.......и сам сам возач и апелујем на све да заиста будемо опрезни када возимо кроз паркове природе.....боље нам је и сигурније возити спорије и уживати у зеленилу него да се овакве ствари дешавају ?......несавјесног возача треба да је стид што није стао и покушао да помогне срни и ланету......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кортана

26.06.2021 14:51

Размишљај логично, препреке би угрозиле станишта дивљачи и натјерале би животиње у бијег.

Name

савјесно несавјесан возач

27.06.2021 06:38

Ако је кроз парк дозвољена брзина на дијеловима пута 50 или 60 км/х како да се сигурно заустави возило кад су вам банкине стијене или провалија у Сутјеску? Мијењајте саобраћајне знакове или проширујте банкине да возач има времена сигурно зауставити возило када наиђе на препреку на путу или дивљу животињу која претрчава! За ове животинољубце који и не знају како изгледа срна питање: Како би Вам изгледао наслов "Избјегавајући животиње на путу страдала породица у кањону Сутјеске"?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Али

27.06.2021 06:54

У НП Сутјеска влада криминал и јавашлук. Животиње страдају свакодневно због криволова и због лова који они одобравају. Сад се праве фини због двије јединке... Глуме и лажу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

27.06.2021 09:45

Одмах по возацу. Ајде срам вас било кад нагло цовјек искоци погазе га а камо ли зивотиња. Био сам у аустралији путеви осигурани мрезама па опет искоци покоји кенгур и буде згазен па власт не скаце возацу за врат. То наси кримоси да наплате стету коју могу узети само људском бицу и те паре це заврсити у нецијем дзепу. Власт не мисли на људски род а камо ли на зивотиње. Сваком се то мозе десити и зато не пре нагљујте са негативним коментарима. Зато ниједне висе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боро

27.06.2021 22:32

...шта радиш у Аустралији, издајниче? Зашто ниси остао да се бориш као и др Срби? Срам те било! Ни ријечи више, побјегуљо.