Usmrtio srnu i lane na putu kroz NP "Sutjeska"

Nesavjesni vozač je usmrtio srnu i njeno mladunče na putu koji prolazi kroz Nacionalni park "Sutjeska".

Republika Srpska 26.06.2021 | 14:53
Usmrtio srnu i lane na putu kroz NP "Sutjeska"

Zbog ovog događaja su iz uprave parka na svojoj zvaničnoj Facebook stranici još jednom upozorili sve nesavjesne vozače da povedu računa o životinjama koje se mogu sresti na putevima s obzirom da je ovaj prostor stanište brojnih životinjskih vrsta koje u ovom periodu na svijet donose mladunčad i odgajaju ih u divljini Parka.

-Nažalost, često se dešava da zbog nesavjesnih vozača i neprilagođene vožnje prilikom prolaska kroz područje Nacionalnog parka stradaju mnoge jedinke divljih životinja, kažu oni.

Tako je bilo i u ovom slučaju gdje je usmrćena srna sa lanetom i pored postavljene putne signalizacije znakova opasnosti "Divljač na putu".

-Samo rijetki pridaju značaj ovom upozorenju na prisustvo divljači u parku. Ovim putem se zahvaljujemo pripadniku DGS-a koji je prijavio slučaj, kao i prolaznicima sa fotografije koji su se, za razliku od počinioca, zaustavili i pokušali pružiti pomoć srni koja je još uvijek davala znakove života. Apel vozačima da voze oprezno i sačuvaju živote, upozoravaju iz Nacionalnog parka "Sutjeska".

(Oslobođenje)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Tuzno

26.06.2021 14:10

Zbog srne i laneta ali trebalo bi da postoji zastitna mreza ili ograda, cesto se desi da divljac izleti ili iskoci iznenada tako da ostave malo vremena za vozaca i njegovu reakciju, ne treba odmah kriviti vozaca

ODGOVORITE
Name

Tako je!

27.06.2021 08:05

NACIONALNI PARK IMA MREZU PORED MAGISTRALNIH PUTEVA, SELJACINE STE VI, TO ZNAMO

Name

Tako je

27.06.2021 08:31

Obicno iskoči pred vozilo zadnji momenta i kod normalne vožnje nemozes zakociti

Name

Igipop

27.06.2021 08:51

Nema mreže u Nacionalnim parku, ne iznosi lažne činjenice...

Name

Далибор

26.06.2021 14:16

Јооој.......претужна вијест......душе моје мале.......и сам сам возач и апелујем на све да заиста будемо опрезни када возимо кроз паркове природе.....боље нам је и сигурније возити спорије и уживати у зеленилу него да се овакве ствари дешавају ?......несавјесног возача треба да је стид што није стао и покушао да помогне срни и ланету......

ODGOVORITE
Name

Kortana

26.06.2021 14:51

Razmišljaj logično, prepreke bi ugrozile staništa divljači i natjerale bi životinje u bijeg.

Name

savjesno nesavjesan vozač

27.06.2021 06:38

Ako je kroz park dozvoljena brzina na dijelovima puta 50 ili 60 km/h kako da se sigurno zaustavi vozilo kad su vam bankine stijene ili provalija u Sutjesku? Mijenjajte saobraćajne znakove ili proširujte bankine da vozač ima vremena sigurno zaustaviti vozilo kada naiđe na prepreku na putu ili divlju životinju koja pretrčava! Za ove životinoljubce koji i ne znaju kako izgleda srna pitanje: Kako bi Vam izgledao naslov "Izbjegavajući životinje na putu stradala porodica u kanjonu Sutjeske"?

ODGOVORITE
Name

Ali

27.06.2021 06:54

U NP Sutjeska vlada kriminal i javašluk. Životinje stradaju svakodnevno zbog krivolova i zbog lova koji oni odobravaju. Sad se prave fini zbog dvije jedinke... Glume i lažu.

ODGOVORITE
Name

Boro

27.06.2021 09:45

Odmah po vozacu. Ajde sram vas bilo kad naglo covjek iskoci pogaze ga a kamo li zivotinja. Bio sam u australiji putevi osigurani mrezama pa opet iskoci pokoji kengur i bude zgazen pa vlast ne skace vozacu za vrat. To nasi krimosi da naplate stetu koju mogu uzeti samo ljudskom bicu i te pare ce zavrsiti u necijem dzepu. Vlast ne misli na ljudski rod a kamo li na zivotinje. Svakom se to moze desiti i zato ne pre nagljujte sa negativnim komentarima. Zato nijedne vise.

ODGOVORITE
Name

Boro

27.06.2021 22:32

...šta radiš u Australiji, izdajniče? Zašto nisi ostao da se boriš kao i dr Srbi? Sram te bilo! Ni riječi više, pobjeguljo.