Састанак опозиције 29.6. у Бањалуци, домаћин ПДП

„На данашњој редовној сједници Предсједништва ПДП-а договорили смо принципе са којима ћемо изаћи са нашим партнерима на сљедедећем састанку опозиционих странака који ће бити одржан 29. јуна у Бањалуци, гдје ћемо дефинисати Платформу о кључним програмским принципима заједничког дјеловања за изборе 2022. године.

Република Српска 24.06.2021 | 16:47
Састанак опозиције 29.6. у Бањалуци, домаћин ПДП

Иза тих принципа ћемо стати потпуно свјесни стања у којем се данас налази Република Српска и потребе да се кроз јасно програмско дефинисање опредијелимо како Српска треба да изгледа и шта је потребно урадити да буде боље и сигурније мјесто за живот, у којем сви имају једнаке шансе“, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић на данашњој конференцији за медије. 

Бореновић каже да за ове принципе очекује подршку партнера из опозиције, те да се тичу јачања економије, запошљавања, озбиљне борбе против корупције и криминала, стварања праведног поретка у којем ће закони једнако вриједити за све, бољег образовања, квалитетнијег здравственог система и побољшања положаја свих категорија становништва, првенствено пензионера, демобилисаних бораца, породица погинулих и свих социјално угрожених категорија. 

„Данас смо разговарали и о процесу доношења новог Изборног закона, који је у застоју. Изборно законодавство, које очигледно одговара актуелној власти СНСД-СДА-ХДЗ, се не мијења на онај начин како се то очекивало. Прошло је пола ове, неизборне, године и апсолутно се ништа конкретно није урадило да се промијени Изборни закон и унаприједи како би сљедеће године имали фер и поштене изборе“, каже Бореновић. 

Он је истакао да се претходних дана појачава ратнохушкачка реторика од стране СДА и њиховог лидера Бакира Изетбеговића, што је наишло на апсолутну осуду.

„Осуђујемо посљедње изјаве Бакира Изетбеговића који очигледно жели да настави политику подизања тензија, конфликта и сукоба, како би са својим коалиционим партнерима склањао пажњу народа са бројних проблема са којима се суочавамо“, рекао је Бореновић. 

Бореновић је истакао да ПДП осуђује и политику задуживања са, како каже, бандитским каматним стопама: 

„Република Српска се задужује по каматној стопи вишој од 5%, а ФБиХ се прије неколико дана задужила по негативној каматној стопи од -0,002, што значи да ће на основу тога чак и зарадити. Поставља се питање ко је тај коме је омогућено да преко емисије обвезница Републике Српске на Лондонској берзи заради скоро 150 милиона КМ“, закључује Бореновић. 

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Вјероватно

24.06.2021 15:01

Предмет медиаактивитет. Но, изволите. Кљуц васе пропасти је у васим рукама. Да имате иста разумно осјетило би се. Радите посао за СНСД. Супљим прицама и медиактивитетом и мрзњом. Имате етикете злоцинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2021 15:18

Знаш ли ти сам себе растумацити? Које небулозе пишеш види се да си члан секте. Незнање и неписменост је ваша легитимација. СНСД је класична партија за крадју из буџета, за партијску корупцију, за лажи и подвале, за куповину прелетаца.

Name

Ре

24.06.2021 17:13

Шта је ово? Дали је овај сам себе разумио? Мјесецима тупи о некаквим медиаактивитетима.

Name

Психијатрија

24.06.2021 19:12

Човјек је у праву! И ви би сте знали да сте завршили универзитет у тунгузији као он, на тему предности увлакача од увлачења у п.а.к.ш.у

Name

Ре

24.06.2021 19:15

Ти си вероватно дјајицев пацијент.

Name

Добој

24.06.2021 17:17

СНСД уДобоју је покрала све краде и даље, али опозиција мора вец једном да се тргне и организује озбиљан одбор са озбиљним људима, маните се овог отпада који хода за вама, имате ви веома квалитетну базу у добоју, мозда у трецем добу, али зато са великим искуством. А ако бас хоцете ове битанге су и израсле на крилима тих људи. Замолите те људе да им одсјеку крила, а они знају и могу. ДО ВАС ЈЕ АКО ВАМ ЈЕ СТАЛО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

25.06.2021 05:05

Јелену за предсједницу. Рушити ову криминалну власт што прије. Сваки дан је драгоцјен који остане после њих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОСТА

25.06.2021 19:38

Јако руковоство стоји иза ПДП а ,оцистите своје редове па онда несто прицајте ! пр.Угљевик

ОДГОВОРИТЕ