Sastanak opozicije 29.6. u Banjaluci, domaćin PDP

„Na današnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva PDP-a dogovorili smo principe sa kojima ćemo izaći sa našim partnerima na sljededećem sastanku opozicionih stranaka koji će biti održan 29. juna u Banjaluci, gdje ćemo definisati Platformu o ključnim programskim principima zajedničkog djelovanja za izbore 2022. godine.

Republika Srpska 24.06.2021 | 16:47
Sastanak opozicije 29.6. u Banjaluci, domaćin PDP

Iza tih principa ćemo stati potpuno svjesni stanja u kojem se danas nalazi Republika Srpska i potrebe da se kroz jasno programsko definisanje opredijelimo kako Srpska treba da izgleda i šta je potrebno uraditi da bude bolje i sigurnije mjesto za život, u kojem svi imaju jednake šanse“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović na današnjoj konferenciji za medije. 

Borenović kaže da za ove principe očekuje podršku partnera iz opozicije, te da se tiču jačanja ekonomije, zapošljavanja, ozbiljne borbe protiv korupcije i kriminala, stvaranja pravednog poretka u kojem će zakoni jednako vrijediti za sve, boljeg obrazovanja, kvalitetnijeg zdravstvenog sistema i poboljšanja položaja svih kategorija stanovništva, prvenstveno penzionera, demobilisanih boraca, porodica poginulih i svih socijalno ugroženih kategorija. 

„Danas smo razgovarali i o procesu donošenja novog Izbornog zakona, koji je u zastoju. Izborno zakonodavstvo, koje očigledno odgovara aktuelnoj vlasti SNSD-SDA-HDZ, se ne mijenja na onaj način kako se to očekivalo. Prošlo je pola ove, neizborne, godine i apsolutno se ništa konkretno nije uradilo da se promijeni Izborni zakon i unaprijedi kako bi sljedeće godine imali fer i poštene izbore“, kaže Borenović. 

On je istakao da se prethodnih dana pojačava ratnohuškačka retorika od strane SDA i njihovog lidera Bakira Izetbegovića, što je naišlo na apsolutnu osudu.

„Osuđujemo posljednje izjave Bakira Izetbegovića koji očigledno želi da nastavi politiku podizanja tenzija, konflikta i sukoba, kako bi sa svojim koalicionim partnerima sklanjao pažnju naroda sa brojnih problema sa kojima se suočavamo“, rekao je Borenović. 

Borenović je istakao da PDP osuđuje i politiku zaduživanja sa, kako kaže, banditskim kamatnim stopama: 

„Republika Srpska se zadužuje po kamatnoj stopi višoj od 5%, a FBiH se prije nekoliko dana zadužila po negativnoj kamatnoj stopi od -0,002, što znači da će na osnovu toga čak i zaraditi. Postavlja se pitanje ko je taj kome je omogućeno da preko emisije obveznica Republike Srpske na Londonskoj berzi zaradi skoro 150 miliona КM“, zaključuje Borenović. 

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Vjerovatno

24.06.2021 15:01

Predmet mediaaktivitet. No, izvolite. Kljuc vase propasti je u vasim rukama. Da imate ista razumno osjetilo bi se. Radite posao za SNSD. Supljim pricama i mediaktivitetom i mrznjom. Imate etikete zlocinaca.

ODGOVORITE
Name

Re

24.06.2021 15:18

Znaš li ti sam sebe rastumaciti? Koje nebuloze pišeš vidi se da si član sekte. Neznanje i nepismenost je vaša legitimacija. SNSD je klasična partija za kradju iz budžeta, za partijsku korupciju, za laži i podvale, za kupovinu preletaca.

Name

Re

24.06.2021 17:13

Šta je ovo? Dali je ovaj sam sebe razumio? Mjesecima tupi o nekakvim mediaaktivitetima.

Name

Psihijatrija

24.06.2021 19:12

Čovjek je u pravu! I vi bi ste znali da ste završili univerzitet u tunguziji kao on, na temu prednosti uvlakača od uvlačenja u p.a.k.š.u

Name

Re

24.06.2021 19:15

Ti si verovatno djajicev pacijent.

Name

Doboj

24.06.2021 17:17

SNSD uDoboju je pokrala sve krade i dalje, ali opozicija mora vec jednom da se trgne i organizuje ozbiljan odbor sa ozbiljnim ljudima, manite se ovog otpada koji hoda za vama, imate vi veoma kvalitetnu bazu u doboju, mozda u trecem dobu, ali zato sa velikim iskustvom. A ako bas hocete ove bitange su i izrasle na krilima tih ljudi. Zamolite te ljude da im odsjeku krila, a oni znaju i mogu. DO VAS JE AKO VAM JE STALO.

ODGOVORITE
Name

Radnik

25.06.2021 05:05

Jelenu za predsjednicu. Rušiti ovu kriminalnu vlast što prije. Svaki dan je dragocjen koji ostane posle njih.

ODGOVORITE
Name

KOSTA

25.06.2021 19:38

Jako rukovostvo stoji iza PDP a ,ocistite svoje redove pa onda nesto pricajte ! pr.Ugljevik

ODGOVORITE