Промоција књиге "Наша борба са ковидом"

Из штампе је, управо, изашла књига „Наша борба са ковидом“, по многима који су је, већ видели, засад јединствена, не само код нас, већ у Европи и свету, јер аутор, академик професор др Златко Максимовић, директор Опште болнице „Свети врачеви“ у Бијељини, једне од најопремљенијих и најбоље организованијих установа те врсте, не само на левој обали Дрине, приказује тешку, али и успешну борбу против корона вируса.

Република Српска 24.06.2021 | 11:24
Промоција књиге "Наша борба са ковидом"

Ова болница, која је под својим скутима имала четири ковид болнице, у најдраматичнијим тренуцима пандемије корона вируса, представљена је, и као колектив у целини, али су и појединачно наглашени сви запослени, од лекара и сестара до инжењера и мајстора, који су били, у истинском смислу, на челу са директором др Максимовићем у том тешком боју за здравље људи од нове пошасти, која је у злу забавила, како се то каже у народу, читав свет.

Аутор наводи и све установе и њихове врхунске стручњаке, са обе обале Дрине, који су непрестано били ангажовани у борби за сваки људски живот.

Апострофирана је и улога сваког од добротвора до оних који су радили дезинфекције и дератизације, а није заборављена ни улога писаних и електронских медија, међу којима су истакнуте на почасном месту и „Вечерње новости“.

Аутор истиче околности под којима се догодила пандемија, о корацима који су предузимани у борби против ње, после брзих али ефикасних анализа са најеминентнијим стручњацима из РС и Србије.

Наглашава сјајне лекарске и друге медицинске тимове установе, која је успела да се, подједнако посвети бопрби против ковида и редовном лечењу људи из овог дела Републике Српске, што није било ни лако ни једноставно.

Са захвалношћу аутор говори о свима онима који су помогли и који су директно долазили у болницу да виде како се одвија лечење пацијената, од представника локалне самоуправе, свештенства на челу са владиком Фотијем до министра здраља, др Алена Шеранића, премијера РС, Радована Вишковића, председнице РС, Жељке Цвијановић, до председника Председништва БиХ Милорада Додика.

-Међу корицама су драгоцене и поруке и поруке за борбу против ковида, драгоцено наглашена знања и искуства која смо користили свакодневно у том тешком, али хуманом послу, како бисмо зачували што више живота наших људи- каже за „Новости“, аутор професор др Златко Максимовић.

-Мислио сам да је потребно да се напише једна оваква књига, која је, истовремено, занимљива за читање, али и драгоцена за медицинске посленике у свакој тешкој ситуацију попут ове изазване корона вирусом.Једноставно ми с енаметнула потреба да то учиним и није ми жао ни свег уложеног рада и труда, уз све друге послове.

Промоција књиге је данас у Народној библиотеци „Филип Вињшић“ у 18 часова на којој ће, поред аутора, да говоре професор др Горан Стевановић, директор Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије и професор др Биљана Мијовић са Медицинског факултета Фоча, Универзитета Источно Сарајево.

Веб канал установе ће да преноси уживо сав ток промоције, а преузеће га и део ТВ станица из РС, БиХ и Србије, као и веб канали, због великог интересовања за књигу и оне који ће да зборе о њој и јунацима против ковида.

(Новости)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Борац

24.06.2021 09:40

Дал у тој књизи писе? Да имамо највеци број смртности,да се крало на вентилаторима,маскама,вакцинама.....да немамо вакцина,да само просимо,да се пацијенти леце са свецом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

24.06.2021 12:19

Има ли сатора ту?

Name

Обмана

24.06.2021 14:13

РС је неликвидана и задужује се по изузетно високим каматним стопама, а то мотивира власт да јавност обмањује нетачним наводима. Премијер ентитета РС Радован Вишковић недавно је обмануо јавност када је рекао да ће БиХ добити 300 милиона еура од Међународног монетарног фонда (ММФ) по најповољнијим условима, а да притом не мора провести ниједну реформу. Преговори с ММФ-ом су прекинути због одлука Владе Републике Српске да не пристане на увјете које је током ранијих преговора поставио овај међународни кредитор, а подржала Европска комисија. Овако се створило увјерење да ММФ одустаје од ранијих увјета на наговор Владе РС, што је посве погрешно. Наиме, постоји могућност да Босна и Херцеговина повуче одређен износ тзв. СДР средстава (око 360 милиона еура) од ММФ-а до краја године и то без испуњавања увјета. Ради се о повлачењу "специал драwинг ригхтс", које све земље чланице ММФ-а имају право повући након одређеног периода. Та могућност је реална и сваки износ који се повуче по том основу дијели се између ентитета и Дистрикта Брчко по раније утврђеним критеријима. Дакле, ММФ није одустао од увјета за закључење аранжмана, а додјела средстава по основу повлачења СДР увијек се врши без икакавог условаљавања. Нови аранжман код ММФ-а, који је властима у БиХ требао донијети 1,5 милијарди КМ, пропао је почетком године када прије свега власти РС-а нису пристале на успоставу јединственог регистра рачуна, за који су казали да је то пренос надлежности с ентитета на државни ниво. Недостатак новца и крпљење ионако слабе ликвидности РС-а је ријешио прескупим задуживањем на Лондонској берзи, а ФБиХ, која је у знатно бољој финансијској позицији, завршит ће на домаћим тржиштима.

Name

Лопови

24.06.2021 17:58

СНСД багра је највисе профитирала толом пандемије, срамота ста еу радили...како продавали пцр тестове, па цак и волонтерима на УКЦ- у по цијени од 200 КМ...

Name

Ре

24.06.2021 21:13

УКБЦ Бањалука и болница у Бијељини сами себе прогласили јединственим у свијету. Благо нама.

Name

Гојко

24.06.2021 09:46

Дал у тој књизи писе,како су доктори организовали турнир у фудбалу и зурку. Када је била највеца корона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МАлИ РАДОЈИЦАА

24.06.2021 15:19

ЈЕСИ ЛИ НАПИСАО ДА СУ ПАЦИЈЕНТИ КУПОВАЛИ ЛИЈЕКЕ ЗА ВЛАСТИТА СРЕДСРВА И ТО ПО ВИСОКОЈ ЦИЈЕНИ И КО НИЈЕ ИМАО ПАРА ТЕСКО СЕ ИЗВУКАО,А ПРИВАТНЕ АМБУЛАНРЕ И АПОТЕКЕ ПРОФИТИРАЛЕ КО НИКАД.

Name

Доктор

24.06.2021 10:08

Свака част нашем др Златку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андоид.

24.06.2021 11:38

Хаос ,,,Боже помози,,,јел се то ,купују титуле,,

Name

Е мој доцторе

24.06.2021 12:02

Теби је бас потребан доктор!

Name

Дензел

24.06.2021 10:21

Па кад је прије написа, још се боримо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анроид.

24.06.2021 11:23

Све је изгубило ,смисао, па и титуле,,,Боже сачувај ,,,академик,,,

Name

Бн

24.06.2021 12:09

Велика подрска за менадзмент болнице Бн

Name

Ре

24.06.2021 12:09

Само ја,па ја...

Name

Ана

24.06.2021 11:44

Ваљда це се моци купити стан у Бецу од продаје књиге. Као сто је спириц успео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Били

24.06.2021 12:14

Дали је у књизи описана и покретна болница. Фуј лопови......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

24.06.2021 12:20

Није наша борба са ковидом, него наша доброта у ковиду... шатори, маске, тестови, вакцине...милиони које сте узели од народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сократ

24.06.2021 13:21

пази сад овај парадокс... Идес типа 30-40 година у сколу са све специјализацијом и свим обукама да би био професор доктор,и онда радис у болници сто се зове СВЕТИ ВРАЦЕВИ хахахахахаахахахахаха па ово је за Монти Пајтона :) хаххахахахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

24.06.2021 14:41

Одговорна власт, сад видимо резултате свих мјера. Хвала вам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

24.06.2021 18:24

Хало читав свијет се бори с Короном и никоме не пада на памет да пише књиге како се неко борио с корономОво је дно дна опет неко паре узима ко онај Каргнович за Сребреницу 2 мил км.....Ко че читати и коме је ннамијењана глупост 113%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бабел

24.06.2021 19:16

Свестран цовек овај Златко , доктор , па политицар , сад и писац ...љуби га мајка .

ОДГОВОРИТЕ