Издато црвено упозорење, данас и до 40 степени

Црвени метеоаларм који упозорава на екстремно високу температуру ваздуха упаљен је данас за подручје Бихаћа, Тузле, Сарајева и Мостара гдје ће температура бити и до 40 степени Целзијусових, док је за остале крајеве на снази наранџасто упозорење.

Република Српска 24.06.2021 | 07:20
Издато црвено упозорење, данас и до 40 степени

Највиша дневна температура ваздуха у периоду од 12.00 до 17.00 часова на подручју Бихаћа, Тузле и Сарајева биће између 37 и 39, а Мостара између 38 и 40 степени Целзијусових.

Наранџасти метеоаларм на снази је данас на подручју Приједора, Бањалуке, Вишеграда,
Фоче и Требиња гдје ће бити врло вруће, уз највишу температуру ваздуха од 35 до 38, локално и вишу.

На подручју Ливна данас ће од 12.00 до 17.00 часова највиша дневна температура ваздуха бити између 34 и 36 степени ваздуха, па је на снази наранџасти метеоаларм.

Црвено упозорење значи да су прогнозиране нарочито опасне временске појаве које могу проузроковати велику материјалну штету и бити веома опасне по безбједност људи и животиња, објављено је на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Наранџасто упозорење значи да је вријеме опасно и да су прогнозиране опасне временске појаве, које су таквог интензитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар