Шеранићу, зашто понижавате дјецу са потешкоћама?!

Николија Граховац, мајка дјетета са потешкоћама у развоју објавила је на друштвеној мрежи Фејсбук писмо министру Алену Шеранићу у коме га пита зашто ова дјеца постала изузетак у њиховим пројектима.

Република Српска 23.06.2021 | 21:08
Шеранићу, зашто понижавате дјецу са потешкоћама?!

Писмо преносимо у цјелини:

Колико као друштво идемо сваким даном 10 корака у назад, говори и следећа чињеница.

Пројекат социјализација дјеце Републике Српске реализује се већ деветнаест година. Обухвата дјецу из вишецланих породица, дјецу из социјално-угрожених породица, талентовану дјецу, као и дјецу са сметњама у развоју. Сваке године до сада дјеца са сметњама у развоју су ишла у групама са осталом дјецом.

Одлука министарства здравља је таква, да ове године, дјеца са било каквим потешкоцама у развоју иду у последњој, односно 11 смјени, и да у тој последњој смјени иду само они “ПОСЕБНИ” без иједног другог дјетета са којим ће се дружити, играти… Образложење за такву одлуку је такво да је тако најбоље како би се заштитили од вируса корона, јер како да иду са осталом дјецом, шта да се деси да се неко дијете зарази па самим тим и пренесе на њих вирус.

Питам се, а уједно и питам у министра Шераница и људе који су донијели такву одлуку, знају ли шта значи 10 дана боравка у Бечићима дјеци која су скоро па нон-стоп на физикалним терапијама, болницама и како ће образложити одлазак истих у последњој смјени, шта би се десило тада, да се вирусом зарази само једно, па пренесе и на све остале, ПОСЕБНЕ, а при том су ту сви заједно.

Толико о томе колико држава брине о тој дјеци, колико им је уопште битно да ли ће бити дио пројекта или не. Ускраћује им се и оно мало што им је дато за право, а сви знамо да су им у овој “држави” дате мрвице и ништа више!

И тако “ПОСЕБНА” дјецо, ћекајте септембар, ако одете добро и јесте, ако не, битно је да је пројекат реализован, са вама или без ОВОЈ ДРЖАВИ И МИНИСТРУ ЈЕ СВЕЈЕДНО!

(Космопол.рс)

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зис33

23.06.2021 19:46

Без текста сам само подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

23.06.2021 19:54

Овај сарениц је давно заслузио,да га народ отјера са те функције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Господјо

23.06.2021 20:16

Све сте у праву,моја исктена подрска вама и свим мајкама које имају дјецу са посебним потребама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Знам

23.06.2021 20:54

Али зато добар дио запослених у Фонду дјечије заштите захваљујуци овом дводеценијском пројекту имају некретнине на црногорској обали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мими53

24.06.2021 04:39

Сва наса дјеца су "посебна" због љубави коју им покањамо и НИКАД, НИКАД не раздвајати дјецу ,него њихвов одгој и васпитање усмјеравати у правцу помоци и застите слабијем ,угрозенијем и ту друство мора одиграти битну улогу.

ОДГОВОРИТЕ