Нелегално стечену имовину треба одузимати (ВИДЕО)

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је да СДС има “далеко бољи приједлог овог закона у односу на СНСД-ов”, те је нагласио да нелегалну стечену имовину треба потпуно одузимати.

Република Српска 23.06.2021 | 20:21
Нелегално стечену имовину треба одузимати (ВИДЕО)

Шеф Клуба посланика Демоса Споменка Стевановић рекла је да Нацрт закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину треба усвојити, јер је то један од услова за успоставу правне државе, те ефикасну борбу са корупцијом и сивом економијом.

Видимо да неки раде за одређену плату или уопште не раде, а имају енормно богатство за које се не зна како је стечено – рекла је Стевановићева током посланичке расправе у Народној скупштини Републике Српске о Нацрту закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, који је предложио Клуб посланика СНСД-а.

Она је напоменула да овај нацрт закона представља лекс специјалис у односу на Закон о пореском поступку Српске и Закон о порезу на доходак.

- Гласаћемо за овај закон који треба важити за све грађане, али у фокусу треба да буду функционери, транзициони бизнисмени, лица блиска криминалу… Очекујем јасан, спроводив и добар закон за ефикаснију борбу против корупције и сиве економије, што би допринијело пуњењу буџета, а тиме и развоју – рекла је Стевановићева.

Шеф Клуба посланика СДС-а Миладин Станић рекао је да СДС има “далеко бољи приједлог овог закона у односу на СНСД-ов”, те је нагласио да нелегалну стечену имовину треба потпуно одузимати.

Посланик СНСД-а Срђан Мазалица је рекао током расправе да би, поред доношења оваквих закона, важну улогу у смислу борбе са корупцијом и криминалом, односно са онима који не могу доказати поријекло имовине, требало да одиграју и судови и тужилаштва.

“Овај закон, заједно са законима које већ имамо, може допринијети борби против криминала и корупције”, рекао је Мазалица.

Посланик ПДП-а Гордана Видовић рекла је да овај акт треба, прије свега, примијенити на носиоце јавних функција.

Нацртом закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, чији је предлагач Клуб посланика СНСД-а, уређују се услови, начин и поступак под којима се утврђује имовина и увећање имовине физичког лица и посебан порез на увећање имовине, које у узастопном периоду до три године прелази износ од 300.000 КМ, а за коју то лице не може да докаже начин стицања, као и органи надлежни за спровођење овог закона.

(БН/Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мурија

23.06.2021 18:37

Ако се то уведе остаде Рудоња гологуз скроз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

23.06.2021 18:39

Пљачку је почео СДС, АЛИ ОВИ КАСНИЈЕ СУ ТО УСАВРШИЛИ ДА БУДЕ СВЕ ПО ЗАКОНУ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.06.2021 19:18

Ста цемо с тобом Станицу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ре

23.06.2021 19:45

Глупсоне Станић има приватну фирму и он може доказати порекло имовине, а ста це твоје узданица почевши од првог па до чувеног Лондонског студента.

Name

Ре ре

23.06.2021 20:00

Јел те то дјајиц навратио? Ето заради ти тоалет папир.

Name

Раде Пендрек

23.06.2021 23:20

Које поријекло имовине? Ајд да кренемо од тога како је масно одрадио Млинпек и налапао грдну лову

Name

Лакаузер

23.06.2021 19:23

Па ако кренемо од поцетка Многи људи из СНСД а имају богатство које прелази милијоне и милијоне а нема сансе дасу могли да зараде а камоли устеде..Ево рецимо Лука Петровиц све одвео у прооаст а милијардер ..одкуд ...како...а Додик Бисерка И остали да непеицамо ејјј народе како цијесу то милијарде..одкуд њина а нард гладан .лијеци се смс порукама ..вакцину просимо ...а дузни око 7 милијарди..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сви

23.06.2021 20:12

Сте ви пљацкароси.У скупстини се свадјате,а сви имате имовине и превисе.Јадан обицни народ.

Name

Душан

23.06.2021 22:11

Свугдје у свјету се нелегално стечена омовина одузмаПогкеате мало ИталијуТамо се пдузимају квартови кучаХотели Јахте Авиони......какв порез и бакрачиСве што се одузме иде под државну управуАко су станову подијелити борцма инвалидима бескучницима......Пстало на лицитацију ----

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

23.06.2021 22:33

Какав ће то бити закон када мафија треба себе да процесуирати и казни. Све ће учинити да њих не дирају, само гледајте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

24.06.2021 05:08

Без обзира што сам против ове власти требало би ипак опорезовати са великом стопом пореза ,боље да он плати 80% вриједности имовине него да се то продаје годинама и опет прода за мање паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бијели зубићи

24.06.2021 06:18

Највећи криминал је код нафташа,нико није више покрао народ и државу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роб

24.06.2021 09:09

Станићу, ударио си на ратног профитера и пљчкароша општине Соколац Бјелицу Милована.

ОДГОВОРИТЕ