Nelegalno stečenu imovinu treba oduzimati (VIDEO)

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da SDS ima “daleko bolji prijedlog ovog zakona u odnosu na SNSD-ov”, te je naglasio da nelegalnu stečenu imovinu treba potpuno oduzimati.

Republika Srpska 23.06.2021 | 20:21
Nelegalno stečenu imovinu treba oduzimati (VIDEO)

Šef Kluba poslanika Demosa Spomenka Stevanović rekla je da Nacrt zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu treba usvojiti, jer je to jedan od uslova za uspostavu pravne države, te efikasnu borbu sa korupcijom i sivom ekonomijom.

Vidimo da neki rade za određenu platu ili uopšte ne rade, a imaju enormno bogatstvo za koje se ne zna kako je stečeno – rekla je Stevanovićeva tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini Republike Srpske o Nacrtu zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, koji je predložio Klub poslanika SNSD-a.

Ona je napomenula da ovaj nacrt zakona predstavlja leks specijalis u odnosu na Zakon o poreskom postupku Srpske i Zakon o porezu na dohodak.

- Glasaćemo za ovaj zakon koji treba važiti za sve građane, ali u fokusu treba da budu funkcioneri, tranzicioni biznismeni, lica bliska kriminalu… Očekujem jasan, sprovodiv i dobar zakon za efikasniju borbu protiv korupcije i sive ekonomije, što bi doprinijelo punjenju budžeta, a time i razvoju – rekla je Stevanovićeva.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić rekao je da SDS ima “daleko bolji prijedlog ovog zakona u odnosu na SNSD-ov”, te je naglasio da nelegalnu stečenu imovinu treba potpuno oduzimati.

Poslanik SNSD-a Srđan Mazalica je rekao tokom rasprave da bi, pored donošenja ovakvih zakona, važnu ulogu u smislu borbe sa korupcijom i kriminalom, odnosno sa onima koji ne mogu dokazati porijeklo imovine, trebalo da odigraju i sudovi i tužilaštva.

“Ovaj zakon, zajedno sa zakonima koje već imamo, može doprinijeti borbi protiv kriminala i korupcije”, rekao je Mazalica.

Poslanik PDP-a Gordana Vidović rekla je da ovaj akt treba, prije svega, primijeniti na nosioce javnih funkcija.

Nacrtom zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, čiji je predlagač Klub poslanika SNSD-a, uređuju se uslovi, način i postupak pod kojima se utvrđuje imovina i uvećanje imovine fizičkog lica i poseban porez na uvećanje imovine, koje u uzastopnom periodu do tri godine prelazi iznos od 300.000 KM, a za koju to lice ne može da dokaže način sticanja, kao i organi nadležni za sprovođenje ovog zakona.

(BN/Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Murija

23.06.2021 18:37

Ako se to uvede ostade Rudonja gologuz skroz.

ODGOVORITE
Name

Milica

23.06.2021 18:39

Pljačku je počeo SDS, ALI OVI KASNIJE SU TO USAVRŠILI DA BUDE SVE PO ZAKONU..

ODGOVORITE
Name

Re

23.06.2021 19:18

Sta cemo s tobom Stanicu?

ODGOVORITE
Name

Re re

23.06.2021 19:45

Glupsone Stanić ima privatnu firmu i on može dokazati poreklo imovine, a sta ce tvoje uzdanica počevši od prvog pa do čuvenog Londonskog studenta.

Name

Re re

23.06.2021 20:00

Jel te to djajic navratio? Eto zaradi ti toalet papir.

Name

Rade Pendrek

23.06.2021 23:20

Koje porijeklo imovine? Ajd da krenemo od toga kako je masno odradio Mlinpek i nalapao grdnu lovu

Name

Lakauzer

23.06.2021 19:23

Pa ako krenemo od pocetka Mnogi ljudi iz SNSD a imaju bogatstvo koje prelazi milijone i milijone a nema sanse dasu mogli da zarade a kamoli ustede..Evo recimo Luka Petrovic sve odveo u prooast a milijarder ..odkud ...kako...a Dodik Biserka I ostali da nepeicamo ejjj narode kako cijesu to milijarde..odkud njina a nard gladan .lijeci se sms porukama ..vakcinu prosimo ...a duzni oko 7 milijardi..

ODGOVORITE
Name

Svi

23.06.2021 20:12

Ste vi pljackarosi.U skupstini se svadjate,a svi imate imovine i previse.Jadan obicni narod.

Name

Dušan

23.06.2021 22:11

Svugdje u svjetu se nelegalno stečena omovina oduzmaPogkeate malo ItalijuTamo se pduzimaju kvartovi kučaHoteli Jahte Avioni......kakv porez i bakračiSve što se oduzme ide pod državnu upravuAko su stanovu podijeliti borcma invalidima beskučnicima......Pstalo na licitaciju ----

ODGOVORITE
Name

Goran

23.06.2021 22:33

Kakav će to biti zakon kada mafija treba sebe da procesuirati i kazni. Sve će učiniti da njih ne diraju, samo gledajte!

ODGOVORITE
Name

Fenix

24.06.2021 05:08

Bez obzira što sam protiv ove vlasti trebalo bi ipak oporezovati sa velikom stopom poreza ,bolje da on plati 80% vrijednosti imovine nego da se to prodaje godinama i opet proda za manje pare.

ODGOVORITE
Name

Bijeli zubići

24.06.2021 06:18

Najveći kriminal je kod naftaša,niko nije više pokrao narod i državu!

ODGOVORITE
Name

Rob

24.06.2021 09:09

Staniću, udario si na ratnog profitera i pljčkaroša opštine Sokolac Bjelicu Milovana.

ODGOVORITE