У кругу фирме дошло до излијевања нитратне киселине

У кругу фирме "Фаворит БХ" на Ступу у улици Пијачна у Сарајеву је дошло до излијевања веће количине нитратне киселине због чега су евакуисани сви који се налазе унутар и у непосредној близини објекта.

Босна и Херцеговина 23.06.2021 | 17:18
У кругу фирме дошло до излијевања нитратне киселине

Нитратна киселина представља опасност по околину и људе, но нема информација да за сада постоје неке озбиљне посљедице на оне који су се нашли у близини.

Овакав инцидент и неуобичајена интервенција, како нам је казао дежурни оперативни професионалне ватрогасне јединице Кантоналне управе цивилне заштите Феђа Бишћевић није нимало чест случај. Он наводи да се подузимају све потребне радње с циљем санирања настале штете.

"Кантонална управа цивилне заштите на челу с директором је преузела све потребне мјере и радње да се неутралише та материја да се заштите и околиш и људи. У току је акција, полиција је на терену и осигурава простор", рекао је он.

Ангажоване су и јединице и фирме које могу на најбезболнији начин неутралисати ову киселину.

Нитратна киселина је изразито корозивна и токсична. Ријеч је о снажном оксидирајућем средству које у споју са цијанидима, карбидима и металним прахом може бити експлозивно.

Фирма у чијем кругу је дошло до излијевања ове опасне киселине се бави продајом окова за столарију и намјештај, те осталих металних производа.

(Клиx Фото: Аваз) 

Коментари / 0

Оставите коментар