Скупштина губи дигнитет, свако ради шта хоће

Након што скупштинска већина није подржала захтјев народног посланика из Клуба СДС, Небојше Вукановића, за смјену предсједника парламента Српске Недељка Чубриловића, Вукановић је поручио: „Народна скупштина Републике Српске никад није била на нижим гранама“.

Република Српска 23.06.2021 | 08:23
Скупштина губи дигнитет, свако ради шта хоће

Наиме, он је оптужио Чубриловића да је запослио у овој институцији Ђорђа Тодоровића, на друштвеним мрежама познатијег као Тодор Велики или Тодор Обдарени.

Ово је догађај који је, тврди он, потврдио ранија увјерења да Народна скупштина губи свој дигнитет и да свако ради шта хоће, па између осталог и запошљава мимо конкурса.

– Таквим понашањем, гдје нас тјерају да доносимо важне одлуке, а да се те одлуке стављају у ладицу, да се не поштују, и коришћење НСРС за промоцију једне партије, одузимање ријечи, кршење права, пословника, спречавање било какве расправе, показује да је Народна скупштина на најнижим гранама и по парламентаризму – оцијенио је Вукановић за Српскаинфо.

Народна посланица Јелена Тривић (ПДП) изјавила је за Српскаинфо да је скупштинска већина одавно показала да ће одбити сваку иницијативу која дође од опозиције.

– Не вјерујем ни да су се упутили о чему је ријеч. Они аутоматски гласају, без размишљања о посљедицама. Тако гледам и на ово данашње гласање. Од предсједника Скупштине сам очекивала у најмању руку неко објашњење, ради јавности и дигнитета Скупштине. Оно је изостало – казала је Тривићева.

Поред посланика који требају да чувају углед Народне скупштине Републике Српске, то су свакако и њени запослени, а посебно они који су на привременом раду.

То је тема о којо се требало распорављати ако желимо да сачувамо дигнитет Народне скупштине. Изјавио је ово за Српскаинфо, посланик из Клуба СДС Давор Шешић.

Одбацивање иницијативе народног посланика Вукановића не треба да изненади, каже за Српскаинфо политиколог Дарко Кузмановић и додаје да би више изненадило да је одлука већине била другачија и да је једном власт стала на страну грађана и закона и покушала очувати дигнитет Народне Скупштине.

(БН/Српскаинфо)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

23.06.2021 06:49

Већина НСРС_е је исто РИЈАЛИТИ шоу, имају куражи да тјерају народне посланике опозиције да се селе ако им није добро а шта мисли господа ако се сви иселимо, коме ће они дерати кожу са леђа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја Скојотовски

23.06.2021 08:35

Фарма и проточни бојлер у једном

Name

Да ли то

23.06.2021 06:51

Згодни ствара Звјерињак око себе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зорица

23.06.2021 06:58

Какав црни дигнитет, скупстина је имала респект у доба стварања РС а сад је стјецисте Цубриловицевих сатаниста и лудакиња које тјерају посланике из земље. Хеј посланике. Смијенити Цубриловица под хитно. Он је нај одговорнији сто је Скупстина РС пропала и не вреде њене одлуке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

23.06.2021 09:54

Не тјерају они само посланике, то је порука свима који не мисле као они.

Name

БЛ

23.06.2021 07:26

70% у затвор лопов до лопова. И АКО БОГ ДА У ТУЊИЦЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

23.06.2021 08:10

Али да боравак на Туњицама плацају о своме троску не да опет буду на терет народа.

Name

Рашо

23.06.2021 08:16

Ма то треба распустити и увести протекторат.... Толико фукара на једном мјесту које народ плаћа а ништа паметно не раде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба распустити НС

23.06.2021 10:38

Лакрдија! Мене је срамота оно гледати, а у исто вријеме и сто сам дрзављанин ове дрзаве. Ово се посебно односи на посланике из владајуце партије. Каквог сљама тамо има, Бозе помози! Не знам како их није срамота било ставити онакве метузалеме на листу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ама

23.06.2021 13:32

Одавно то је само циркус каква скупстина партијдка све распустити лопиве у затворе и одузимање имовинеееее ј будзет

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

23.06.2021 19:53

Ту паметан и постен нема ста да трази са криминалцима ,то је коњусница или wц милокрада иконе свако ко то зове народна скупстина треба бити кривицно казњен вредја народ ,јер ту се Милокрад Икона Истовара Ујутро после ноцног једења и пијења А ти самозвани посланици цисте после истовара Његовог

ОДГОВОРИТЕ