Skupština gubi dignitet, svako radi šta hoće

Nakon što skupštinska većina nije podržala zahtjev narodnog poslanika iz Kluba SDS, Nebojše Vukanovića, za smjenu predsjednika parlamenta Srpske Nedeljka Čubrilovića, Vukanović je poručio: „Narodna skupština Republike Srpske nikad nije bila na nižim granama“.

Republika Srpska 23.06.2021 | 08:23
Skupština gubi dignitet, svako radi šta hoće

Naime, on je optužio Čubrilovića da je zaposlio u ovoj instituciji Đorđa Todorovića, na društvenim mrežama poznatijeg kao Todor Veliki ili Todor Obdareni.

Ovo je događaj koji je, tvrdi on, potvrdio ranija uvjerenja da Narodna skupština gubi svoj dignitet i da svako radi šta hoće, pa između ostalog i zapošljava mimo konkursa.

– Takvim ponašanjem, gdje nas tjeraju da donosimo važne odluke, a da se te odluke stavljaju u ladicu, da se ne poštuju, i korišćenje NSRS za promociju jedne partije, oduzimanje riječi, kršenje prava, poslovnika, sprečavanje bilo kakve rasprave, pokazuje da je Narodna skupština na najnižim granama i po parlamentarizmu – ocijenio je Vukanović za Srpskainfo.

Narodna poslanica Jelena Trivić (PDP) izjavila je za Srpskainfo da je skupštinska većina odavno pokazala da će odbiti svaku inicijativu koja dođe od opozicije.

– Ne vjerujem ni da su se uputili o čemu je riječ. Oni automatski glasaju, bez razmišljanja o posljedicama. Tako gledam i na ovo današnje glasanje. Od predsjednika Skupštine sam očekivala u najmanju ruku neko objašnjenje, radi javnosti i digniteta Skupštine. Ono je izostalo – kazala je Trivićeva.

Pored poslanika koji trebaju da čuvaju ugled Narodne skupštine Republike Srpske, to su svakako i njeni zaposleni, a posebno oni koji su na privremenom radu.

To je tema o kojo se trebalo rasporavljati ako želimo da sačuvamo dignitet Narodne skupštine. Izjavio je ovo za Srpskainfo, poslanik iz Kluba SDS Davor Šešić.

Odbacivanje inicijative narodnog poslanika Vukanovića ne treba da iznenadi, kaže za Srpskainfo politikolog Darko Kuzmanović i dodaje da bi više iznenadilo da je odluka većine bila drugačija i da je jednom vlast stala na stranu građana i zakona i pokušala očuvati dignitet Narodne Skupštine.

(BN/Srpskainfo)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

XL

23.06.2021 06:49

Većina NSRS_e je isto RIJALITI šou, imaju kuraži da tjeraju narodne poslanike opozicije da se sele ako im nije dobro a šta misli gospoda ako se svi iselimo, kome će oni derati kožu sa leđa?

ODGOVORITE
Name

Joja Skojotovski

23.06.2021 08:35

Farma i protočni bojler u jednom

Name

Da li to

23.06.2021 06:51

Zgodni stvara Zvjerinjak oko sebe...

ODGOVORITE
Name

Zorica

23.06.2021 06:58

Kakav crni dignitet, skupstina je imala respekt u doba stvaranja RS a sad je stjeciste Cubrilovicevih satanista i ludakinja koje tjeraju poslanike iz zemlje. Hej poslanike. Smijeniti Cubrilovica pod hitno. On je naj odgovorniji sto je Skupstina RS propala i ne vrede njene odluke.

ODGOVORITE
Name

Idealno

23.06.2021 09:54

Ne tjeraju oni samo poslanike, to je poruka svima koji ne misle kao oni.

Name

BL

23.06.2021 07:26

70% u zatvor lopov do lopova. I AKO BOG DA U TUNJICE

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

23.06.2021 08:10

Ali da boravak na Tunjicama placaju o svome trosku ne da opet budu na teret naroda.

Name

Rašo

23.06.2021 08:16

Ma to treba raspustiti i uvesti protektorat.... Toliko fukara na jednom mjestu koje narod plaća a ništa pametno ne rade

ODGOVORITE
Name

Treba raspustiti NS

23.06.2021 10:38

Lakrdija! Mene je sramota ono gledati, a u isto vrijeme i sto sam drzavljanin ove drzave. Ovo se posebno odnosi na poslanike iz vladajuce partije. Kakvog sljama tamo ima, Boze pomozi! Ne znam kako ih nije sramota bilo staviti onakve metuzaleme na listu...

ODGOVORITE
Name

Ama

23.06.2021 13:32

Odavno to je samo cirkus kakva skupstina partijdka sve raspustiti lopive u zatvore i oduzimanje imovineeeee j budzet

ODGOVORITE
Name

Galeb

23.06.2021 19:53

Tu pametan i posten nema sta da trazi sa kriminalcima ,to je konjusnica ili wc milokrada ikone svako ko to zove narodna skupstina treba biti krivicno kaznjen vredja narod ,jer tu se Milokrad Ikona Istovara Ujutro posle nocnog jedenja i pijenja A ti samozvani poslanici ciste posle istovara Njegovog

ODGOVORITE