Савјет министара данас о измјенама закона ВСТС-а

На приједлог Министарства правде БиХ, Савјет министара требало би данас разматрати Нацрт измјена и допуна Закона о Високом судском и тужилачком савјета.

Босна и Херцеговина 23.06.2021 | 08:20
Савјет министара данас о измјенама закона ВСТС-а

У питању је закон којег је потребно измијенити, као један од 14 приоритета из Мишљења Европске комисије који су стављени пред БиХ како би добила статус кандидата за чланство у Европској унији.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија раније је подсјетио да је то један од три законска рјешења које је потребно измијенити, а који би се ускоро, казао је тада, требао наћи и у парламентарној процедури.

Министри би се требали изјаснити и о Одлуци о привременом финансирању институција и међународних обавеза БиХ за тромјесечни период, тачније од јула до септембра.

Ту одлуку је потребно донијети како би институције наставиле функционирати, будући да државни буџет још није усвојен.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

55 Миро

23.06.2021 07:00

Какав Савјет министара па тамо сједе власници кладионица који су милионе од народа и дрзаве стрпали у свој дзеп без срама и стида и нису ни казњени ни смихењени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

23.06.2021 11:57

престат играт и готова прица, зна се ко су власници.

Name

Пада влада

23.06.2021 07:46

Мијењајте ви из СДА овог предсједавајуцег јер ништа не ради мјесецима. Да је ваљао не би га Додо послао тамо већ би га држао у РС( тако моћан кадар).

ОДГОВОРИТЕ