Savjet ministara danas o izmjenama zakona VSTS-a

Na prijedlog Ministarstva pravde BiH, Savjet ministara trebalo bi danas razmatrati Nacrt izmjena i dopuna Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjeta.

Bosna i Hercegovina 23.06.2021 | 08:20
Savjet ministara danas o izmjenama zakona VSTS-a

U pitanju je zakon kojeg je potrebno izmijeniti, kao jedan od 14 prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije koji su stavljeni pred BiH kako bi dobila status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija ranije je podsjetio da je to jedan od tri zakonska rješenja koje je potrebno izmijeniti, a koji bi se uskoro, kazao je tada, trebao naći i u parlamentarnoj proceduri.

Ministri bi se trebali izjasniti i o Odluci o privremenom finansiranju institucija i međunarodnih obaveza BiH za tromjesečni period, tačnije od jula do septembra.

Tu odluku je potrebno donijeti kako bi institucije nastavile funkcionirati, budući da državni budžet još nije usvojen.

(N1)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

55 Miro

23.06.2021 07:00

Kakav Savjet ministara pa tamo sjede vlasnici kladionica koji su milione od naroda i drzave strpali u svoj dzep bez srama i stida i nisu ni kaznjeni ni smihenjeni.

ODGOVORITE
Name

re

23.06.2021 11:57

prestat igrat i gotova prica, zna se ko su vlasnici.

Name

Pada vlada

23.06.2021 07:46

Mijenjajte vi iz SDA ovog predsjedavajuceg jer ništa ne radi mjesecima. Da je valjao ne bi ga Dodo poslao tamo već bi ga držao u RS( tako moćan kadar).

ODGOVORITE