На дневном реду није приједлог о смјени Чубриловића

На дневни ред 17. сједнице Народне скупштине Републике Српске, која је почела данас, није уврштен приједлог одлуке о разријешењу предсједника парламента Недељка Чубриловића, по хитном поступку.

Република Српска 22.06.2021 | 10:52
На дневном реду није приједлог о смјени Чубриловића

Већина посланика је била против тога.

Смјену је тражио посланик Небојша Вукановић, а као разлог је навео запошљавање државног службеника мимо закона и утврђених процедура, те без конкурса.

Вукановић, наиме, оптужује предсједника НСРС да је у ову институцију запослио Ђорђа Тодоровића, на друштвеним мрежама познатијег као Тодор Велики или Тодор Обдарени.

Вукановић је на сједници рекао да већ дуго времена упозорава Чубриловића да води дигнитет Народне скупштиуне, јер из ње проистичке Влада и комплетна власт.

Рекао је да „нема ништа потив момка који је запослен“ у НСРС, али је нагласио да правила запошљавања морају да буду једнаки за све.

– Свједоци смо да се НСРС претворила у врећу за ударадње од стране Милорада Додика, који се понаша као узурпатор. Колико пута смо доносили одлуке којима су се дизале тензије у региону, да би оне на крају биле поништене? Колико смо донијели закључака које нико не поштује? Ако ви од нас тражите која ће нам боја ципела бити када улазимо у овај дом, и ви онда морате да га поштујете – рекао је Вукановић.

Подсјетио је да је Милорад Додик својевремено рекао да „хоџа арлауче“, а да је прије неколико дана у Турској добио маркицу са својим ликом и „рекао да му је Ердоган брат“.

Јелена Тривић, посланик ПДП, затражила је да Чубриловић образложи запошљавање контроверзног Тодора.

– Ријеч је о приправнику, који има просјек 10 – рекао је Чубриловић.

Сједница је почела посланичким питањима члановима Владе (актуелни час).

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Папакланд

22.06.2021 09:01

Бас стета због Тодора Великог К., али це он несумњиво унаприједити рад "парламента".

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОО7

22.06.2021 09:05

Дефинитивно,промена нема без победе на изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лука

22.06.2021 09:37

Мозе ли доказ о том просјеку

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цубриловиц

22.06.2021 11:00

Просјек сам лицно измјерио- 10 инца, таман за Народне скупстине!

Name

Јокохама

22.06.2021 10:28

Тодоре, Тодоре, ти си симбол стања у земљи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана

22.06.2021 20:36

Охохо поцео се гледати просјек оцјена .Знаци ови на конкурсима са просјеком 7 немају висе предност јер су паметнији од стребера са десеткама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лела

22.06.2021 21:22

Мене занима јел нека смртница или мозда смртник или било ко имао блиски сусрет са Тодоровом анакондом.Бојим се да је одговор НЕ.

ОДГОВОРИТЕ