Na dnevnom redu nije prijedlog o smjeni Čubrilovića

Na dnevni red 17. sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja je počela danas, nije uvršten prijedlog odluke o razriješenju predsjednika parlamenta Nedeljka Čubrilovića, po hitnom postupku.

Republika Srpska 22.06.2021 | 10:52
Na dnevnom redu nije prijedlog o smjeni Čubrilovića

Većina poslanika je bila protiv toga.

Smjenu je tražio poslanik Nebojša Vukanović, a kao razlog je naveo zapošljavanje državnog službenika mimo zakona i utvrđenih procedura, te bez konkursa.

Vukanović, naime, optužuje predsjednika NSRS da je u ovu instituciju zaposlio Đorđa Todorovića, na društvenim mrežama poznatijeg kao Todor Veliki ili Todor Obdareni.

Vukanović je na sjednici rekao da već dugo vremena upozorava Čubrilovića da vodi dignitet Narodne skupštiune, jer iz nje proističke Vlada i kompletna vlast.

Rekao je da „nema ništa potiv momka koji je zaposlen“ u NSRS, ali je naglasio da pravila zapošljavanja moraju da budu jednaki za sve.

– Svjedoci smo da se NSRS pretvorila u vreću za udaradnje od strane Milorada Dodika, koji se ponaša kao uzurpator. Koliko puta smo donosili odluke kojima su se dizale tenzije u regionu, da bi one na kraju bile poništene? Koliko smo donijeli zaključaka koje niko ne poštuje? Ako vi od nas tražite koja će nam boja cipela biti kada ulazimo u ovaj dom, i vi onda morate da ga poštujete – rekao je Vukanović.

Podsjetio je da je Milorad Dodik svojevremeno rekao da „hodža arlauče“, a da je prije nekoliko dana u Turskoj dobio markicu sa svojim likom i „rekao da mu je Erdogan brat“.

Jelena Trivić, poslanik PDP, zatražila je da Čubrilović obrazloži zapošljavanje kontroverznog Todora.

– Riječ je o pripravniku, koji ima prosjek 10 – rekao je Čubrilović.

Sjednica je počela poslaničkim pitanjima članovima Vlade (aktuelni čas).

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Papakland

22.06.2021 11:01

Bas steta zbog Todora Velikog K., ali ce on nesumnjivo unaprijediti rad "parlamenta".

ODGOVORITE
Name

OO7

22.06.2021 11:05

Definitivno,promena nema bez pobede na izborima.

ODGOVORITE
Name

Luka

22.06.2021 11:37

Moze li dokaz o tom prosjeku

ODGOVORITE
Name

Cubrilovic

22.06.2021 13:00

Prosjek sam licno izmjerio- 10 inca, taman za Narodne skupstine!

Name

Jokohama

22.06.2021 12:28

Todore, Todore, ti si simbol stanja u zemlji.

ODGOVORITE
Name

Lana

22.06.2021 22:36

Ohoho poceo se gledati prosjek ocjena .Znaci ovi na konkursima sa prosjekom 7 nemaju vise prednost jer su pametniji od strebera sa desetkama🤪

ODGOVORITE
Name

Lela

22.06.2021 23:22

Mene zanima jel neka smrtnica ili mozda smrtnik ili bilo ko imao bliski susret sa Todorovom anakondom.Bojim se da je odgovor NE.

ODGOVORITE