Откривено од кога је ИРБ изнајмила простор у Приједору

Инвестиционо развојна банка Републике Српске (ИРБ) изнајмила је пословни простор у Приједору од фирме „МБ МОДУЛ“ д.о.о. из тог града.

Република Српска 21.06.2021 | 14:46
Откривено од кога је ИРБ изнајмила простор у Приједору

То су, посредством Министарства финансија Српске, одговорили из ИРБ на питање посланика у Народној скупштини, Небојше Вукановића.

Како се види на сајту „МБ МОДУЛА“, у питању је грађевинска фирма која продаје станове, пословне просторе, гаражна мјеста, производи и продаје столарију.

– Предузеће је основано 1997. године као приватно грађевинско предузеће. Предузеће је извело на стотине индивидуалних стамбених објеката, школа, амбуланти, стамбено-пословних зграда, тржних центара, спортско-рекреативних објеката – похвалили су се на сајту.

Између осталог, градили су Ватроганси дом, Спортску дворану Урије и Основни суд у Приједору, те Спортско рекреативни центар Нови Град.

У Пословном регистру Републике Српске, као оснивачи су наведени Бојан Мамлић и Александар Клашња, а као контакт особе Милан и Бојан Мамлић.

У ИРБ су прво подсјетили да је Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста од 22.09.2020. године, и Статутом о допуни Статута ИРБ, предвиђено обављање послова промоције финансијских производа и мониторинг финансијских пласмана, те други послови у вези са дјелокругом рада ИРБРС, а према територијалној надлежности одређене регије.

С тим у вези, предвиђено је оснивање канцеларија у Требињу, Источном Сарајеву, Приједору и Бијељини које немају статус пословне јединице, а у којима би се обављали наведени послови.

-У складу са наведеним Правилником и Статутом, за потребе отварања канцеларије у Приједору покренута је процедура за закуп канцеларијског простора. Након спроведене процедуре, а до крајњег рока за пријем понуда, изабран је понуђач „МБ МОДУЛ“ д.о.о. Приједор. Понуђач је понудио фиксну мјесечну цијену за период изнајмљивања до пет година у износу од 7.500 КМ без ПДВ, односно фиксну мјесечну цијену за период изнајмљивања до десет година у износу од 5.000 КМ без ПДВ – кажу у ИРБ Српске.

На приједлог комисије, Управа је донијела одлуку о избору „МБ МОДУЛ“ д.о.о. Приједор, као квалификованог понуђача те је одлучено да ће се уговор закључити на период изнајмљивања до десет година, а у коју цијену је укључено и опремање канцеларије по захтјевима ИРБРС.

Подсјећамо, изнајмљивање простора за потребе ИРБ у Приједору својевремено је изазвало буру у Народној скупштини Српске. Опозиција је тврдила да је в.д. директора ИРБ, Дражен Врховац, који је истовремено народни посланик, пословни простор за поребе Банке наводно изнајмио од своје мајке.

Врховац је то демановао, али тада није открио од кога ИРБ планира да рента пословни простор.

(Српскаинфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Далибор

21.06.2021 13:17

Пола кирије се враћа Врховцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко

21.06.2021 14:29

Да је пола па ни пола јада . Обични лизач маркица постао Приједорски тајкун за 5 година.

Name

Ре

21.06.2021 17:19

Каква финансијска промоција и тзв. канцеларије. И птице на грани знају да је то извлачење новца.

Name

Ре

21.06.2021 21:53

Па то суовдасњи тајкуни. За 5 годинс. Бас је преврсило сваку мјеру.

Name

Марко,Њемацка

21.06.2021 13:25

Тај врховац је бивси конобар

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

21.06.2021 13:43

Газде, командант батаљона и командир минера ЛПБ, Крупа на Уни улити Босанска Крупа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

21.06.2021 15:26

ТА КИРИЈА 40 СЕ ВРАЋА ВРХОВЦУ ДРАЖЕНУ У ЏЕП ОН ПРЕКО ЈАВНИХ НАБАВКИ ПЛАЋКА ИРБРС. ДРАЖЕН ВРХОВАЦ ТЗ ВД ДИРЕКТОР ИРБ а ПЛАЋКА ИРБ ЗАПОШЉАВА СТАРЛЕТЕ И ПРЕСУЂЕНЕ НАРКО ДИЛЕРЕ ИЗ ПРИЈЕДОРА БЕЗ ИКАКВОГ КОНКУРСА И ОД ИСТИХ УЗИМА РЕКЕТ СВЕ ТО РАДИ И ДИЈЕЛИ ПРОФИТ СА ЗОРОМ ВИДОВИЋ ТЗ М8НИСТРИЦОМ ФИНАНЦИЈА НА ОСНОВУ ТОГА ПРОФИТА ЈЕ ОТВОРИО БИЛИЈАР КЛУБ У ПРИЈЕДОРУ ЊЕГОВ ЗАМЈЕНИК ЗЛАЈА КУПИО БW ОД 80 ХИЉАДА КМ А ДОШАО СА СТАРИМ ПЕЖОВОМ 206 У ИРБ ЕТО ШТА РАДИ КОРУПЦИОНАРСКА МАФИЈА ИЗ СНСДа ЗАЈЕДНО СА КОРУМПИРАНОМ ЗОРОМ ВИДОВИЋ ИРБ ТРПИ МОЖЕ ИМ СЕ АЛИ ПОСЛЕ МАНДАТА ЧЕКА ИХ ФОЧА ИЛИ ЗЕНИЦА ЗА ТУЊИЦЕ НИСУ ТУ БИ БИЛИ ВИШЕ КОД КУЋЕ НЕГО У ЗАТВОРУ КАО МИЛЕ РАДИШИЋ ДОДИКОВ КУМ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Графит

21.06.2021 16:14

Цим се ради о народном посланику не писе се народу добро!

ОДГОВОРИТЕ