Otkriveno od koga je IRB iznajmila prostor u Prijedoru

Investiciono razvojna banka Republike Srpske (IRB) iznajmila je poslovni prostor u Prijedoru od firme „MB MODUL“ d.o.o. iz tog grada.

Republika Srpska 21.06.2021 | 14:46
Otkriveno od koga je IRB iznajmila prostor u Prijedoru

To su, posredstvom Ministarstva finansija Srpske, odgovorili iz IRB na pitanje poslanika u Narodnoj skupštini, Nebojše Vukanovića.

Kako se vidi na sajtu „MB MODULA“, u pitanju je građevinska firma koja prodaje stanove, poslovne prostore, garažna mjesta, proizvodi i prodaje stolariju.

– Preduzeće je osnovano 1997. godine kao privatno građevinsko preduzeće. Preduzeće je izvelo na stotine individualnih stambenih objekata, škola, ambulanti, stambeno-poslovnih zgrada, tržnih centara, sportsko-rekreativnih objekata – pohvalili su se na sajtu.

Između ostalog, gradili su Vatrogansi dom, Sportsku dvoranu Urije i Osnovni sud u Prijedoru, te Sportsko rekreativni centar Novi Grad.

Poslovnom registru Republike Srpske, kao osnivači su navedeni Bojan Mamlić i Aleksandar Klašnja, a kao kontakt osobe Milan i Bojan Mamlić.

U IRB su prvo podsjetili da je Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta od 22.09.2020. godine, i Statutom o dopuni Statuta IRB, predviđeno obavljanje poslova promocije finansijskih proizvoda i monitoring finansijskih plasmana, te drugi poslovi u vezi sa djelokrugom rada IRBRS, a prema teritorijalnoj nadležnosti određene regije.

S tim u vezi, predviđeno je osnivanje kancelarija u Trebinju, Istočnom Sarajevu, Prijedoru i Bijeljini koje nemaju status poslovne jedinice, a u kojima bi se obavljali navedeni poslovi.

-U skladu sa navedenim Pravilnikom i Statutom, za potrebe otvaranja kancelarije u Prijedoru pokrenuta je procedura za zakup kancelarijskog prostora. Nakon sprovedene procedure, a do krajnjeg roka za prijem ponuda, izabran je ponuđač „MB MODUL“ d.o.o. Prijedor. Ponuđač je ponudio fiksnu mjesečnu cijenu za period iznajmljivanja do pet godina u iznosu od 7.500 KM bez PDV, odnosno fiksnu mjesečnu cijenu za period iznajmljivanja do deset godina u iznosu od 5.000 KM bez PDV – kažu u IRB Srpske.

Na prijedlog komisije, Uprava je donijela odluku o izboru „MB MODUL“ d.o.o. Prijedor, kao kvalifikovanog ponuđača te je odlučeno da će se ugovor zaključiti na period iznajmljivanja do deset godina, a u koju cijenu je uključeno i opremanje kancelarije po zahtjevima IRBRS.

Podsjećamo, iznajmljivanje prostora za potrebe IRB u Prijedoru svojevremeno je izazvalo buru u Narodnoj skupštini Srpske. Opozicija je tvrdila da je v.d. direktora IRB, Dražen Vrhovac, koji je istovremeno narodni poslanik, poslovni prostor za porebe Banke navodno iznajmio od svoje majke.

Vrhovac je to demanovao, ali tada nije otkrio od koga IRB planira da renta poslovni prostor.

(Srpskainfo)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Dalibor

21.06.2021 13:17

Pola kirije se vraća Vrhovcu.

ODGOVORITE
Name

Duško

21.06.2021 14:29

Da je pola pa ni pola jada . Obični lizač markica postao Prijedorski tajkun za 5 godina.

Name

Re

21.06.2021 17:19

Kakva finansijska promocija i tzv. kancelarije. I ptice na grani znaju da je to izvlačenje novca.

Name

Re

21.06.2021 21:53

Pa to suovdasnji tajkuni. Za 5 godins. Bas je prevrsilo svaku mjeru.

Name

Marko,Njemacka

21.06.2021 13:25

Taj vrhovac je bivsi konobar

ODGOVORITE
Name

Србо

21.06.2021 13:43

Газде, командант батаљона и командир минера ЛПБ, Крупа на Уни улити Босанска Крупа.

ODGOVORITE
Name

PRIJEDOR

21.06.2021 15:26

TA KIRIJA 40 SE VRAĆA VRHOVCU DRAŽENU U DŽEP ON PREKO JAVNIH NABAVKI PLAĆKA IRBRS. DRAŽEN VRHOVAC TZ VD DIREKTOR IRB a PLAĆKA IRB ZAPOŠLJAVA STARLETE I PRESUĐENE NARKO DILERE IZ PRIJEDORA BEZ IKAKVOG KONKURSA I OD ISTIH UZIMA REKET SVE TO RADI I DIJELI PROFIT SA ZOROM VIDOVIĆ TZ M8NISTRICOM FINANCIJA NA OSNOVU TOGA PROFITA JE OTVORIO BILIJAR KLUB U PRIJEDORU NJEGOV ZAMJENIK ZLAJA KUPIO BW OD 80 HILJADA KM A DOŠAO SA STARIM PEŽOVOM 206 U IRB ETO ŠTA RADI KORUPCIONARSKA MAFIJA IZ SNSDa ZAJEDNO SA KORUMPIRANOM ZOROM VIDOVIĆ IRB TRPI MOŽE IM SE ALI POSLE MANDATA ČEKA IH FOČA ILI ZENICA ZA TUNJICE NISU TU BI BILI VIŠE KOD KUĆE NEGO U ZATVORU KAO MILE RADIŠIĆ DODIKOV KUM

ODGOVORITE
Name

Grafit

21.06.2021 16:14

Cim se radi o narodnom poslaniku ne pise se narodu dobro!

ODGOVORITE