Патријарх критиковао власт у Црној Гори

Патријарх српски Порфирије критиковао је данас власт у Црној Гори која је, како је рекао, изневерла поверење митрополита Амфилохија и ставила се у службу сила овог свет које постоје само и искључиво на поларизацијама.

Регион 20.06.2021 | 17:51
Патријарх критиковао власт у Црној Гори

У беседи у цркви Свете Тројице у Сремчици, патријарх је рекао су последњи догађаји у Црној Гори показали да су "они који су на крилима и у снази митрополита Амфилохија дошли на место да граде мостове, да отупе оштрице, да зближе људе независно од тога ко ком народу припада и на који начин се моли Богу… изневерили поверење митрополита".

- По заповеди светих апостала у Јерусалиму, да језици постоје као дар Божији, да појмови постоје, да дефиниције постоје, да бисмо једни друге препознали, да бисмо се једни другима приближили. Имам право то да кажем вама, јер и сам, сам безброј пута био на разним стратиштима, на местима где су на најужасније начине страдали људи, огроман број људи и никада се нисам бавио бројкама нити лицитирао жртвама.

Немало пута био сам заједно са митрополитом Амфилохијем на тим местима и никада се нисмо бавили математиком и бројевима. Никада се нисмо бавили ни тим ко је први почео, ко је више крив, ко је коме више нанео зла јер сам био свестан да се налазим на месту манифестације зла и да без обзира ко су жртве, да ли припадају овом или оном народу, овој или оној вери достојне су најдубљег поштовања и најснажније молитве - рекао је Патријарх Порфирије и додао:

- Ми подржавамо да сваки народ има своју државу, у томе видимо благослов, видимо израз слободе у томе видимо могућноист да свако свој посебан специфичан дар развија, умножава да кроз дар буде препознатљив другоме и да кроз тај дар дарује себе другоме и да кроз тај дар прима другога себи у своје наручје.

А онда су они преко који су испливали на једрима молитве, на снази митрополита Амфилохија у атмосфери цркве, да би то што је црква да би то што ми данас славимо и промовисали и сведочили и борили се за то а не измишљали дефиниције и појмове.

(Новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Боxер

20.06.2021 16:16

Какве везе има владика са политиком?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зналац

20.06.2021 17:01

Исте какве и политика и Кривокапиц имају са црквом и литијама.

Name

Патриотски

20.06.2021 17:44

Волим ?? ?? ❤

Name

Бобан

20.06.2021 16:29

Како цовјек у пар реценица реце пуно тога, за разлику од издајника Кривокапица он је за нас Србе дар од Бога а издајника и његову породицу у Србији увијек на сваком мјесту у свакој прилици ставити на стуб срама!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕНАГЕР

20.06.2021 16:52

Оцигледно је да су сви политицари на овом насем подруцју нецији играци Неко управља и са позицијама и опозицијама Зато би ми у РС требали да пустимо и СДС и ДНС и ПДП и ове остале квази опозиционе странке и да гласамо за Небојсу Вукановица Да он добије највисе гласова и да буде носилац власти 2022г Ако би нас он изневјерио онда би бар знали да овде стварно нема поправке А онда ко ста мозе ко гдје мозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

20.06.2021 17:06

Црква не треба да се мијеша у политику, па та иста ЦГа је признала Косово, а у ЦГри живе и други народи сем српског и они имају право на свој глас као Хрвати у Бих иако их је неприметан број, ал су конститвни Народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Себислава

20.06.2021 21:29

Хвала нашем Патеијарху што нас сабира ! Достојан