Петровић: Дрински насип не може више да чека

Разговори са представницима републичке власти били су исцрпни, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. 

Република Српска 20.06.2021 | 16:49
Петровић: Дрински насип не може више да чека

Истакао је да пројекти који су започети у Бијељини имају одређену динамику. Посебно се осврнуо на изградњу дринског насипа.

“Знамо какве су нас поплаве 2014. године задесиле. Знамо да је изгубљено седам година. Ми не желимо више ниједног мјесеца да чекамо”, рекао је Петровић.

“У разговору са министром пољопривреде радићемо на томе да се установи сами поступак експропријације, да он тече несметаним путем”, рекао је градоначелник Бијељине.

Он је истакао да ће са позиције градоначелника дати свој допринос да објасни људима у свим мјесним заједнициам кроз које ће проћи дрински насип колико је то значајан пројекат.

Потребно је, каже, установити цијену и то у договору са народом.

“Другачије то не иде. И свака марка у градском буџету за поступак експропријације биће утрошена на прави начин. Када говоримо о конкретном поступку експропријације тврдим да бисмо могли урадити много више да нам није одузето амандманом 600.000 КМ са позиције експропријације”, рекао је Петровић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић након састанка са руководством Бијељине поручио је да ће Влада и даље помагати Бијељину и грађане овог града.

Он је рекао да су сви договорени пројекти у Бијељини у фази реализације, истичући да је експропријација трасе ауто-пута од Раче према Бијељине завршена у 95 одсто.

Када је ријеч о Дринском насипу, Вишковић је рекао да ће се у наредном периоду морати ићи на јавни интерес и план парцелације, јер сада постоји блокада пројекта.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је Влада Српске до сада у стратешке пројекте у граду Бијељина издвојила више од 400 милиона КМ и да ће реализација договорених пројеката бити настављена.

(БН) 

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Сухо поље

20.06.2021 15:05

А заста це ти Оетровицу не зови их вусе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Qуицк лоан

20.06.2021 20:53

Да ли је потребан кредит? Да ли сте у финансијској кризи или вам треба новац за покретање сопственог посла? Да ли вам треба зајам да бисте измирили дуг, платили рачуне или започели леп посао? Имате ниску кредитну оцену и тешко вам је добити капитални зајам од локалних банака и других финансијских институција? Ево ваше шансе да добијете зајам од наше организације. Нудимо кредите физичким лицима за следеће сврхе и још много тога. Лични зајам, ширење пословања, отварање предузећа, образовање, консолидација дуга, зајмови са тврдим новцем. Нудимо зајам по ниској каматној стопи од 3%. контактирајте нас данас за више информација о томе како да се пријавите за кредит и уверавам вас да пружамо услугу доставе кредита на 24 сата. Наша жеља је ваш финансијски пробој. контактирајте нас путем е-поште за више информација. Е-адреса: куицклоан2020@хотмаил.цом

Name

Јаффа

21.06.2021 04:32

Припремају се изборе идуће године, када ће отварати велике пројекте. А опозиција је “опозиција”.

Name

Ре Qуицк лоан

21.06.2021 07:36

Узимате хипотеке и осигурања зајмова, па оставите људе без имовине?

Name

МАлИ РАДОЈИЦА

20.06.2021 15:07

ОПЕТ ВИСКОВИЦ ОРИЦА КАКО ЈЕ ВКАДА НЕСТО ДАКА БИЈЕЉИНИ.ОА СТА ОН ИМА ДА ДАДЕ,ЗНА ЛИ ОН КОЛИКО ГРАДЈАНИ И ОРИВРЕДНИЦИ БИЈЕЉИНЕ ИЗДВАЈАЈУ ЗА БУДЗЕТ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И ЗАЈЕДНИЦКЕ ИРГАНЕ БИХ.ТО СУ ПАРЕ ИВОГ НАРОДА И ОН ЈЕ ДУЗАН ДА РАВНОМЈЕРНО ВРАЦА ДИО СРЕДСТАВА У КОКАКНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ.КАО ПРЕМИЈЕР СЕ ПОНАСА КАО ДАДА НЕАЗ ПА ЦЕ ОН ДАТИ КОЛИКО КОМЕ ХОЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста бре помагати црни Радоване

20.06.2021 15:16

Не треба Влада помагати вец само вратити паре градјана Бијељине. Влада није власник вец само управља парама градјана РС и не треба као помагати вец вратити опстинана парее. А народ је изабрао и боље им је да то постују. И да слуцајно не помисле да су несто много битни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

20.06.2021 15:30

7 год, постоји блокада пројекта Дрински насип,а паре стоје на рачуну, нисмо ми криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добос

20.06.2021 15:34

Е мој Петровицу види како те гледају мрко попријеко.ису они досли да помогну Бијељени вец су досли да ти одмогну.Они су досли са неком намјером,а не да те воле.Види се да те из дна дусе мрзе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

20.06.2021 15:37

Е јесу сви деформисани. Мука је то тешка? Нема уграђивања. Све иде поштено. Туга је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јована

20.06.2021 16:01

Погледајте само предсједнице и Зоре пјандуре и стајлинга, обукле се као да су после на пикник! Можда и јесу биле негдје на пикнику па свратиле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Невиде

20.06.2021 16:46

Мој Петровицу мозе код њих из власти све да цека само њихови дзепови не. Возе се хеликоптерима и своје кумове и своју дјецу, пјеваљке, сликају се у отвореним мерцедесим као да зиве у Лас Вегасу, немају исјецај да тако зиве јер су покралу свој народ. Биједно стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Бл

20.06.2021 17:33

Па направи ти мајсторе!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.06.2021 20:14

Ви крадете новац а он да прави из свог дзепа. Е,прави си дјајиц.

Name

Протокол

21.06.2021 05:16

Овај 'наш' тренутни премијер могао би бар да закопча сако, да се барем тако покуша упристојити. А не да испред себе гура ону мјешину. И тиме као да се поноси. Као 'домаћини' што се поносе својим стомачинама у хумористичким теве серијама, сатирама и народним шалама.

ОДГОВОРИТЕ