Petrović: Drinski nasip ne može više da čeka

Razgovori sa predstavnicima republičke vlasti bili su iscrpni, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. 

Republika Srpska 20.06.2021 | 16:49
Petrović: Drinski nasip ne može više da čeka

Istakao je da projekti koji su započeti u Bijeljini imaju određenu dinamiku. Posebno se osvrnuo na izgradnju drinskog nasipa.

“Znamo kakve su nas poplave 2014. godine zadesile. Znamo da je izgubljeno sedam godina. Mi ne želimo više nijednog mjeseca da čekamo”, rekao je Petrović.

“U razgovoru sa ministrom poljoprivrede radićemo na tome da se ustanovi sami postupak eksproprijacije, da on teče nesmetanim putem”, rekao je gradonačelnik Bijeljine.

On je istakao da će sa pozicije gradonačelnika dati svoj doprinos da objasni ljudima u svim mjesnim zajedniciam kroz koje će proći drinski nasip koliko je to značajan projekat.

Potrebno je, kaže, ustanoviti cijenu i to u dogovoru sa narodom.

“Drugačije to ne ide. I svaka marka u gradskom budžetu za postupak eksproprijacije biće utrošena na pravi način. Kada govorimo o konkretnom postupku eksproprijacije tvrdim da bismo mogli uraditi mnogo više da nam nije oduzeto amandmanom 600.000 KM sa pozicije eksproprijacije”, rekao je Petrović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković nakon sastanka sa rukovodstvom Bijeljine poručio je da će Vlada i dalje pomagati Bijeljinu i građane ovog grada.

On je rekao da su svi dogovoreni projekti u Bijeljini u fazi realizacije, ističući da je eksproprijacija trase auto-puta od Rače prema Bijeljine završena u 95 odsto.

Kada je riječ o Drinskom nasipu, Višković je rekao da će se u narednom periodu morati ići na javni interes i plan parcelacije, jer sada postoji blokada projekta.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada Srpske do sada u strateške projekte u gradu Bijeljina izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.

(BN) 

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Suho polje

20.06.2021 15:05

A zasta ce ti Oetrovicu ne zovi ih vuse

ODGOVORITE
Name

Quick loan

20.06.2021 20:53

Да ли је потребан кредит? Да ли сте у финансијској кризи или вам треба новац за покретање сопственог посла? Да ли вам треба зајам да бисте измирили дуг, платили рачуне или започели леп посао? Имате ниску кредитну оцену и тешко вам је добити капитални зајам од локалних банака и других финансијских институција? Ево ваше шансе да добијете зајам од наше организације. Нудимо кредите физичким лицима за следеће сврхе и још много тога. Лични зајам, ширење пословања, отварање предузећа, образовање, консолидација дуга, зајмови са тврдим новцем. Нудимо зајам по ниској каматној стопи од 3%. контактирајте нас данас за више информација о томе како да се пријавите за кредит и уверавам вас да пружамо услугу доставе кредита на 24 сата. Наша жеља је ваш финансијски пробој. контактирајте нас путем е-поште за више информација. Е-адреса: куицклоан2020@хотмаил.цом

Name

Jaffa

21.06.2021 04:32

Pripremaju se izbore iduće godine, kada će otvarati velike projekte. A opozicija je “opozicija”.

Name

Re Quick loan

21.06.2021 07:36

Uzimate hipoteke i osiguranja zajmova, pa ostavite ljude bez imovine?

Name

MAlI RADOJICA

20.06.2021 15:07

OPET VISKOVIC ORICA KAKO JE VKADA NESTO DAKA BIJELJINI.OA STA ON IMA DA DADE,ZNA LI ON KOLIKO GRADJANI I ORIVREDNICI BIJELJINE IZDVAJAJU ZA BUDZET REPUBLIKE SRPSKE I ZAJEDNICKE IRGANE BIH.TO SU PARE IVOG NARODA I ON JE DUZAN DA RAVNOMJERNO VRACA DIO SREDSTAVA U KOKAKNE ZAJEDNICE.KAO PREMIJER SE PONASA KAO DADA NEAZ PA CE ON DATI KOLIKO KOME HOCE.

ODGOVORITE
Name

Sta bre pomagati crni Radovane

20.06.2021 15:16

Ne treba Vlada pomagati vec samo vratiti pare gradjana Bijeljine. Vlada nije vlasnik vec samo upravlja parama gradjana RS i ne treba kao pomagati vec vratiti opstinana paree. A narod je izabrao i bolje im je da to postuju. I da slucajno ne pomisle da su nesto mnogo bitni...

ODGOVORITE
Name

Србо

20.06.2021 15:30

7 год, постоји блокада пројекта Дрински насип,а паре стоје на рачуну, нисмо ми криви.

ODGOVORITE
Name

Dobos

20.06.2021 15:34

E moj Petrovicu vidi kako te gledaju mrko poprijeko.isu oni dosli da pomognu Bijeljeni vec su dosli da ti odmognu.Oni su dosli sa nekom namjerom,a ne da te vole.Vidi se da te iz dna duse mrze.

ODGOVORITE
Name

Zoran

20.06.2021 15:37

E jesu svi deformisani. Muka je to teška? Nema ugrađivanja. Sve ide pošteno. Tuga je to.

ODGOVORITE
Name

Jovana

20.06.2021 16:01

Pogledajte samo predsjednice i Zore pjandure i stajlinga, obukle se kao da su posle na piknik! Možda i jesu bile negdje na pikniku pa svratile!

ODGOVORITE
Name

Nevide

20.06.2021 16:46

Moj Petrovicu moze kod njih iz vlasti sve da ceka samo njihovi dzepovi ne. Voze se helikopterima i svoje kumove i svoju djecu, pjevaljke, slikaju se u otvorenim mercedesim kao da zive u Las Vegasu, nemaju isjecaj da tako zive jer su pokralu svoj narod. Bijedno stvarno.

ODGOVORITE
Name

Neso Bl

20.06.2021 17:33

Pa napravi ti majstore!!!!

ODGOVORITE
Name

Re

20.06.2021 20:14

Vi kradete novac a on da pravi iz svog dzepa. E,pravi si djajic.

Name

Protokol

21.06.2021 05:16

Ovaj 'naš' trenutni premijer mogao bi bar da zakopča sako, da se barem tako pokuša upristojiti. A ne da ispred sebe gura onu mješinu. I time kao da se ponosi. Kao 'domaćini' što se ponose svojim stomačinama u humorističkim teve serijama, satirama i narodnim šalama.

ODGOVORITE