Кривокапић из Беча: "За крст златни, за слободу златну"

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић одбацио је данас, у изјави за Тањуг, тврдње да је у црногорској скупштини створена нова већина.

Регион 18.06.2021 | 20:42
Кривокапић из Беча: "За крст златни, за слободу златну"

Рекао је да он неће бити премијер против воље народа.

На тврдње да је захтевом за смену министра правде Лепосавића иницирао усвајање декларације о Сребреници и да је тиме у скупштини склопљена нова већина, Кривокапић је казао да то апсолутно није тачно.

"Већина је исказана 30. августа и то је воља народа. Овај премијер неће бити против воље народа, иако то не одговара одређеним политичким субјектима. Овде нису битни појединци, нити политичке партије, већ будућност народа Црне Горе“, истакао је Кривокапић.

Додао је да је Лепосавић морао да оде зато што је као министар правде, људских и мањинских права био у обавези да поштује све међународно преузете обавезе Црне Горе.

„Да ли је то по нечијој вољи или не, то је најмање битно. Имате декларацију која је усвојена 2009. у Скупштини Црне Горе. Та већина која је формирана 30. августа могла је да одради многе активности, али они су желели на тај начин да искажу меру како би срушили ову владу и то перманентно раде, буквално од тренутка када су се избори завршили“, истиче Кривокапић.

Он каже да његовим критичарима не одговара експертска влада, да им не одговарају промене, већ једино желе замене.

Црна Гора, према његовим речима, мора да прође демократску транзицију без радикалних и револуционарних искорака, умерено и у корист свих грађана Црне Горе.

Кривокапић је данас узвратио Демократском фронту, чланици владајуће коалиције, оптужбом да са опозиционим ДПС-ом председника Мила Ðукановића руши актуелну владу, те упитан какве везе њихове намере имају са усвајањем резолуције и сменом Лепосавића, рекао је да је три пута поновио да су на пројектовано питање ДПС имали пројектован одговор.

"Тај вид и начин деловања, да ли је директан или индиректан, већ 30 година говори о подршци коју најчешће одређени догађаји, које сценира или подстиче ДФ одговарају ДПС-у. То је врло чудновато“, рекао је Кривокапић.

Упитао је и зашто, ако су били толики зналци нису успели да победе ДПС до 2020.

"Стицајем околности предводио сам ту коалицију срцем, љубављу и истом према Црној Гори, вери и части коју су Црногорци увек исказивали. Па се зато може рећи ''за крст златни за слободу златну''“, казао је Кривокапић.

Упитан да ли ће усвајање декларације имати утицаја на односе са Србијом, рекао је да је Балкан трусно подручје, а то трусно подручје не чине људи и народ који живе ту, већ политичари који креирају такве политике.

Рекао је да сматра да је дошао тренутак да се сви помиримо, да се окренемо будућости и да заједнички радимо, и дајемо најбољи резултат за наше грађане.

Што се тиче критике везане за то да је предлог добио глас неког ко није из владајуће већине, казао је да Кривокапић каже да се земља претворила у погрешну демократску причу која води ка оптужбама, ако случајно него да глас за неки прелдог друге стране да је склопљена нова коалиција.

"Ако је тако, зашто парламенти не изгледају другачије. То је једноумље које важи на овим просторима. Прича демократије је да најбоље решење подрже они који сматрају да је оно најбоље. Нисмо научили многе лекције из демократије. Учимо их и зато је то демократска транзција“, закључио је он.

Подсетимо, Скупштина Црне Горе усвојила је синоћ Резолуцију о Сребреници, разрешила министра Лепосавића, због чега је настала нова криза у владајућој коалицији.

У Црној Гори је на делу велика издаја и у овом тренутку у земљи је и криза владе и криза парламента, изјавио је данас један од лидера ДФ Андрија Мандић.

(Тањуг)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Мунгос

18.06.2021 18:49

За крст цасни и слободу златну.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуба Либре

18.06.2021 19:43

Са вером у Бога !

Name

Ре Мунгос

18.06.2021 20:52

Тако је.

Name

Мирко

18.06.2021 18:59

Да имас имало образа донио би сутра 41 потпис показао вољу народа за себе!!! Кривокапицу не мозес сутра сакупити ни три од вецине која те изабрала!!!! Од неке друге вецине МОЖДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дзоо

19.06.2021 03:28

Како манипулисе народом овај ДФ ало па нису они вецина са 16 посланика сам ДПС има три пута веисе посланика па не рицу.Да имају вецину ови пиуни АВАВ небиоволико рикали него би овог Кривог одма сменули.ТЕСКО СЕ ОТАРАСИТИ ФОТЕЉЕА ВЕЦНОЈ ОПОЗИЦИЈИ.

Name

Оврсине

18.06.2021 19:23

Једно прица друго ради

ОДГОВОРИТЕ
Name

јааааа

18.06.2021 20:05

Образ му је ђон као и у већине ових наших прелетачааа,прављени на калуп исти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

18.06.2021 20:36

Срам те било кривокапицу какве ви декларације доносите знате ли ста радите српском народу .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Полуписмен

18.06.2021 21:26

Нормалан премијер, ради свој посао онако како треба, не разумијем засто га медији зеле представити као неку бабарогу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.06.2021 07:27

Довољно не пратиш па не разумијеш.

Name

Илија

19.06.2021 10:04

Јоксиме поган си ти велика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоксим

19.06.2021 13:59

Није он Јоксим но Ћетаљ