Запосленима у УИО за одвојен живот и смјештај 600 КМ

Ово право до сада су уживали само највиши функционери Управе, а након инцијативе Синдиката то је омогућено свим запосленим.

Босна и Херцеговина 18.06.2021 | 15:53
Запосленима у УИО за одвојен живот и смјештај 600 КМ

У Синдикату су приликом подношења иницијативе казали да запослени често, због потреба службе, мијењају мјесто рада тако да им је мјесто рада удаљено од мјеста пребивалишта више од 80 километара, што их због додатних трошкова ставља у тежак материјални положај.

Мишљења су и да су запослени у УИО у дискриминаторском положају у односу на руководећи кадар Управе.

Министарство финансија и трезора БиХ је размотрило иницијативу синдиката, те закључило да је она оправдана због чега су припемили допуну Одлуке којом се то питање регулише.

“Право на накнаду не припада запосленом који је премјештен по личном захтјеву и запосленом који је ангажован по основу уговора о раду на одређено вријеме”, наводи се у допуњеној Одлуци.

Поред запослених у УИО, право на накнаду ће добити и возачи чланова колегијума дома Парламентарне скупштине, Предсједништва БиХ, предсједавајућег Савјета министара Босне и Херцеговине, те министара и замјеника министара.

Процјена је да ће већи обухват оних који ће уживати у овим правима буџет БиХ коштати 215.000 КМ.

(Цапитал)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Урош

18.06.2021 14:11

Шта радите лопови бојите ли се бога све вам по списку.Какви су ваши резултати никакви клошари све вам за лијека отишло.У своме животу нисам доживио да се власт одметла од свога народа као ови клошари око Додика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

18.06.2021 14:25

Узмите и насе плате па им дајте ионако нас пљацкају, узимају новац за било какву контролу, казу сеф је реко несто морам наци, а ово ти је најјефтиније. И тако дрзавна банда узима рекет а дрзава се хвали својим бандитима. А бозе мој кад је Алкапоне сеф сда да друго и оцекујемо, добро је да јос немају оне масинке да нас мало и побију. ВАЉДА ТАКО ТРЕБА. Ајд уздравље сиротињо

ОДГОВОРИТЕ
Name

РРРР

18.06.2021 15:00

Гдје престаје логика ту настају заједницке институције,све то треба похапсити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

18.06.2021 18:06

Ево, суза ми из ока кренула. Птеко 50% радника Р.Српске ради за нето плату испод 600 км. Срам вас било професионални паразити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

18.06.2021 23:33

Срам и стид да вас буде...добру селекцију правите...знаци на одређено вријеме имају возаци...тих министара и замјеника....а возаци који невозе те главесине а на неодређено су запослени немају право...па какав је то закон доскриминирајуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

19.06.2021 07:38

Лопови једни! Имате већа примања на одвојен живот него радник плату. Срам да вас буде, све ћемо вас растјерат.

ОДГОВОРИТЕ