Вучић поручио српском народу: Морамо да издржимо нападе и притиске!

Председник Србије Александар Вучић објавио је на свом профилу на Инстаграму видео-поруку у којој се обраћа Србима у Црној Гори.

Србија 18.06.2021 | 14:21
Вучић поручио српском народу: Морамо да издржимо нападе и притиске!

Вучић је поручио да су притисци на Србију по питању Косова и Метохије очекивани, као и да ће се о одлуци црногорског парламента још расправљати и да ће се Србија увек залагати за интересе њеног народа у Црној Гори.

"Поручујем нашем народу који живи у Црној Гори да смо уз њих! Наше је да држимо главу уздигнуто, да се боримо и градимо мир. Живела Србија и српски народ", написао је Вучић уз видео-снимак који је објавио на Инстаграму.

Вучић се осврнуо на одлуку црногорског парламента да усвоји Резолуцију о Сребреници.

"Поштовани грађани Србије и српски народе. Претходних дана и недеља били смо изложени великим притисцима. Очекивали смо их од свих оних који су учествовали у покушају стварања такозваног независног Косова, и од свих оних којима не пада лако чињеница да Србија напредује најбрже у својој историји. Очекивали смо их од свих оних који би управо зато желели да Србију ослабе, али нисмо их очекивали од оних који су нам увек били најближи", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је његова порука упућена српском народу, где год да живи, који мора да издржи нападе и притиске.

"Није наша ни срамота ни кривица, само треба да држимо главу високо уздигнуто, да радимо што је могуће више, и да се боримо још снажније. Да се боримо за своју Србију и све наше грађане. Да одговоримо на сваку оптужбу, али да и даље градимо мир и чувамо стабилност. Да никога не вређамо и никоме не радимо оно што нама раде", додао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија у наредним данима анализирати све одлуке црногорског парламента, и рекао је да се неће доносити исхитрена решења.

(Б92)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Мароја

18.06.2021 13:15

Па тко вас напада,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја Србин

18.06.2021 13:24

Не сватам о каквом се нападу ради? Молим неког за појасњење...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојкот

18.06.2021 14:02

Откажите летованке у Црној Гори. То је довољно. Грцима не треба реклама поред овакве Црне Горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боyцот

18.06.2021 21:41

Ви бојкотује, ја нећу. Никоме ништа нажао нисам учинио нити је мени ико. Идем на одмор као и сваке године у задњих 15 година. Ко неће, не мора да иде у Цг. Нисте бојкотовали због признања Косова па што би и након ове декларације?

Name

Идеално

19.06.2021 09:11

Зна ли се ко нас сад напада, тко је сад противник?

ОДГОВОРИТЕ