Vučić poručio srpskom narodu: Moramo da izdržimo napade i pritiske!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Instagramu video-poruku u kojoj se obraća Srbima u Crnoj Gori.

Srbija 18.06.2021 | 14:21
Vučić poručio srpskom narodu: Moramo da izdržimo napade i pritiske!

Vučić je poručio da su pritisci na Srbiju po pitanju Kosova i Metohije očekivani, kao i da će se o odluci crnogorskog parlamenta još raspravljati i da će se Srbija uvek zalagati za interese njenog naroda u Crnoj Gori.

"Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih! Naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živela Srbija i srpski narod", napisao je Vučić uz video-snimak koji je objavio na Instagramu.

Vučić se osvrnuo na odluku crnogorskog parlamenta da usvoji Rezoluciju o Srebrenici.

"Poštovani građani Srbije i srpski narode. Prethodnih dana i nedelja bili smo izloženi velikim pritiscima. Očekivali smo ih od svih onih koji su učestvovali u pokušaju stvaranja takozvanog nezavisnog Kosova, i od svih onih kojima ne pada lako činjenica da Srbija napreduje najbrže u svojoj istoriji. Očekivali smo ih od svih onih koji bi upravo zato želeli da Srbiju oslabe, ali nismo ih očekivali od onih koji su nam uvek bili najbliži", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegova poruka upućena srpskom narodu, gde god da živi, koji mora da izdrži napade i pritiske.

"Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko uzdignuto, da radimo što je moguće više, i da se borimo još snažnije. Da se borimo za svoju Srbiju i sve naše građane. Da odgovorimo na svaku optužbu, ali da i dalje gradimo mir i čuvamo stabilnost. Da nikoga ne vređamo i nikome ne radimo ono što nama rade", dodao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta, i rekao je da se neće donositi ishitrena rešenja.

(B92)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Maroja

18.06.2021 13:15

Pa tko vas napada,

ODGOVORITE
Name

Ja Srbin

18.06.2021 13:24

Ne svatam o kakvom se napadu radi? Molim nekog za pojasnjenje...

ODGOVORITE
Name

Bojkot

18.06.2021 14:02

Otkažite letovanke u Crnoj Gori. To je dovoljno. Grcima ne treba reklama pored ovakve Crne Gore.

ODGOVORITE
Name

Boycot

18.06.2021 21:41

Vi bojkotuje, ja neću. Nikome ništa nažao nisam učinio niti je meni iko. Idem na odmor kao i svake godine u zadnjih 15 godina. Ko neće, ne mora da ide u Cg. Niste bojkotovali zbog priznanja Kosova pa što bi i nakon ove deklaracije?

Name

Idealno

19.06.2021 09:11

Zna li se ko nas sad napada, tko je sad protivnik?

ODGOVORITE