Грађани јасно поручују да желе одлазак ове власти

“Уопште више није питање да ли грађани желе промјену власти на нивоу Републике Српске и одлазак у прошлост актуелне корумпиране власти која не може да нађе рјешења за нагомилане проблеме која је својим чињењем или не чињењем урадила у протеклих 15 година у Републици Српској”, каже члан Предсједништва СДС-а Ђорђе Милићевић.

Република Српска 18.06.2021 | 09:12
Грађани јасно поручују да желе одлазак ове власти

Он тврди да опозиција има капацитете и снагу да грађанима понуди алтернативу а њен задатак је да у наредних пар мјесеци ојача своју моћ у виду нових људи и програма приступачног сваком грађанину Републике Српске.

Када је риијеч о измјенама и допунама Изборног закона БиХ, Милићевић наводи да је Централна изборна комисија БиХ предложила измјене и допуне у свих 20 поглавља, а тичу се осигурања квалитетнијег провођења изборног процеса.

"Ријеч је о увођењу неких нових појмова попут преурањене кампање, злоупотребе јавних средстава у такозваној дужносничкој кампањи,
говора мржње, раног гласања, ванредних избора, ванредних околности и изборне технологије", казао је Милићевић.

Он је нагласио да су измјене Изборног закона БиХ једна од најактуелнијих тема у овој години, али да је свјестан политичке климе и непостојања усаглашеног става.

"Српска демократска странка залаже се за суштинске, а не козметичке измене Изборног закона, све у циљу подизања степена регуларности и транспарентности изборног процеса, рекао је члан Предсједништва СДС-а Ђорђе Милићевић.

Према његовим ријечима, треба задржати систем отворених листи на изборима, при чему треба измијенити постојећи закон на начин да мандати припадају политичким партијама а не појединцима, чиме би се степен корупције и степен политичке трговине свео на минимум.

Он каже да је отворено питање и гласања путем поште, с обзиром на то да три конститутивна народа немају исти став о томе.

"По питању гласања путем поште биће тешко остварити одређену врсту компромиса, али минимално што се мора учинити јесте да се критеријуми за гласање путем поште морају пооштрити, како би се и ту подигао степен регуларности и транспарентности гласања”, каже Милићевић, који је и начелник општине Шамац.

Милићевић је истакао да регуларнији и транспарентнији избори треба да буду у интересу свих политичких субјеката и грађана, који желе промјене и бољи живот.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

ОО7

18.06.2021 07:41

А шта,ако и после свега,изгубите изборе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ:

18.06.2021 07:43

Онда нам нема спаса, јер у том слуцају није висе до владајуцих структура, него до градјана - бираца. И нек' онда нико висе не кука....

Name

Ре

18.06.2021 07:56

Имат цеш турске маркице да скупљаш.

Name

Бањалука и Бијељина, сектасу

18.06.2021 08:14

И успут- јел ти стварно сада црвена секта изгледа као неки који це добити иста осим затвора догодине? Хахаха

Name

Боки

18.06.2021 07:50

Тако је. Више нас је. Смрт фашизму и лоповлуку а слобода народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

18.06.2021 09:39

Секти више нема спаса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.06.2021 11:35

Грађани одавно желе промјене, али на нашу жалост тешко је доћи до њих. Власт корумпирана, тзв опозиција исто тако, а праве опозиције нажалост нашу уопште немамо. Што кажу једна ласта не чини прољеће па ни ова 3,4 истинска опозиционара. Да не мислиш да је ДНС опозиција или можда твоја СДС као и ПДП. Можете ви и побједити али господине то нису промјене то је само сјаши курта да узјаше мурта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курта и мурта

18.06.2021 13:02

Ништа од промјена. Власт ће бити и остати ова садашња. Главни кочничари су они који су били и рачунају, на конто нових снага да добију власт. Од тога нема ништа. Народ је толикокиван на помен старих кадрова, које хоће на власт. Тако да нема ни говора о промјени власти. Опозиција, односни бивши на власти, само критикују ове на власти о криминалу, а криминал је био највећи у рату, када се гинуло, а о глави одлучивали неписмени из тадашње владајуће странке, која је и данас на сцени, мало модификована, са прелетачима из садашње владајуће. Које је освјежење, бјеганија из позиције у опозцију исто као и тзв. папци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммм

18.06.2021 15:04

Драшко је на власти. Зашто га сад желите мијењати, засто вам је одједном досадио?

ОДГОВОРИТЕ